De Walvisch heeft zijn nieuwe wieken en de Vismarkt is weer schoon

De Walvisch heeft zijn nieuwe wieken en de Vismarkt is weer schoon

SCHIEDAM - Rob van der Stel en Rob Vollaard hebben vandaag weer een groep nieuwe Schiedammers rondgeleid in hun periodieke 'Welkom in S'DAM'-tour. Dan doen geboren en getogen Schiedammers Rob & Rob de mooiste plekjes aan, zo ook de Vismarkt met een prachtig uitzicht op museummolen De Walvisch. Daar valt dan meteen het laatste nieuws over te vertellen aan de nieuwkomers: deze molen is van de week getooid met opvallende nieuwe wieken.

door Jan Schrijver

Voor het wisselen van de wieken waren spectaculaire werkzaamheden nodig. Daarvan hield Rob van der Stel de lezers van De Schiedammer Online op de hoogte. In dit artikel: Onderdelen voor nieuwe wieken worden omhooggehesen
En in dit artikel: Foto's vanaf hoogte vanaf molen De Walvisch

Op de Vismarkt was ook het nodige te zien en vertellen, bijvoorbeeld over het kunstwerk op de grond en over het afgelopen jaar aangebrachte - veelbesproken - kunstwerk in de boom. 'Waar zijn dan die vissen? Nou de vis wordt duur verkocht!', hoor je de Schiedammers wel schampen over dit kunstwerk in de boom dat als titel heeft ’t Kramsiv. 

Deze week was er bij buurtbewoner Ronald Jaggie onvrede over de flinke zandhopen die al ruim een maand op de historische Vismarkt lagen, zonder dat er iets mee gebeurde. Wij schreven er afgelopen donderdag over naar aanleiding van het klagen bij de gemeente door deze buurtbewoner. Het publiekelijk klagen kreeg snel gehoor. "Waar is dat zand dan?", schrijft Rob van der Stel als bijschrift bij onderstaande foto.

zannnnd

'En waar zijn dan die deel-scooters?', voegen wij eraan toe. Ook over het sinds dinsdag plaatsen van deelscooters van nieuwe aanbieder Check klaagde Ronald Jaggie. Het marktpleintje is schoongeveegd van zand en deelscooters, en ja, het ziet er zo een stuk aantrekkelijker uit dit stukje historische binnenstad.

Hier lees je meer over Welkom in S'DAM.

Foto's boven en in het artikel: door Rob van der Stel, foto onder het artikel door Louise Melchers (situatie vandaag) en door Jan Schrijver (situatie woensdag)

marktl

woensdag

11-03-2023