Aanbieder wil correct parkeren belonen met programma 'Coins'

Check is een extra aanbieder van deelscooters in Schiedam

Check is een extra aanbieder van deelscooters in Schiedam

SCHIEDAM - Sinds gisteren zie je in Schiedam nu ook elektrische scooters staan (en rijden) van Check. De aanbieder wil het correct parkeren stimuleren door een beloningsprogramma genaamd 'Coins'.

"Check is vanaf vandaag beschikbaar in Schiedam en zet in op het correct parkeren van deelscooters met haar beloningsprogramma Coins", zo liet Check gisteren in een persbericht weten. "Uit het Mobiliteitsonderzoek van de gemeente Schiedam blijkt dat de auto veelvuldig gebruikt wordt voor relatief korte afstanden binnen de stad. Maar ook voor de ritten naar Rotterdam en Vlaardingen kiezen Schiedammers vaak voor de auto. Het is de ambitie van Check om in Schiedam een alternatief voor deze autoritten te bieden. Zowel voor binnen de stad als in de regio. Automobilisten zijn gewend aan comfort en flexibiliteit. Deelscooters bieden dat comfort en die flexibiliteit."

"Check plaatst gefaseerd deelscooters in Schiedam. De deelscooters worden verspreid door de stad geplaatst in gebieden die in samenwerking met de gemeente Schiedam zijn bepaald. De elektrische deelscooters van Check zijn vanaf vandaag beschikbaar in Schiedam, en kunnen ook gestart en afgesloten worden in Rotterdam en Vlaardingen."

koei

Het parkeren door gebruikers van deelscooters van andere aanbieders heeft de afgelopen jaren voor veel ergernis gezorgd onder Schiedammers. Check geeft dan ook aan in te zetten op correct parkeren. "Een belangrijke voorwaarde voor een duurzame integratie in Schiedam is verantwoord gebruik van de publieke ruimte. Check neemt haar verantwoordelijkheid daarin en heeft daartoe het beloningsprogramma Coins geïntroduceerd. Alle gebruikers doen automatisch mee. Voor de aanvang van een rit kan een gebruiker beoordelen hoe de scooter geparkeerd staat. Door een beoordeling te geven ontvangt de gebruiker een Coin. In het geval van een positieve beoordeling ontvangt de vorige gebruiker ook een Coin. Bij tien Coins ontvangt een gebruiker tien gratis rijminuten. Met deze aanmoediging loont het voor gebruikers om na te denken over hun parkeergedrag. 

In het geval van een negatieve beoordeling wordt de melding doorgezet naar het Support-team van Check. Die beoordelen de parkeersituatie nog een keer. Als er inderdaad sprake is van een verkeerd geparkeerde scooter ontvangt de laatste gebruiker een waarschuwing en, in het geval van relocatie, een boete van 50 euro. Zes maanden na de introductie van het Coins programma zijn de parkeerklachten met 40% afgenomen."

Ook zonder de Check-app kan er makkelijk een melding worden gemaakt van een verkeerd geparkeerde scooter via https://ridecheck.app/support

In Schiedam kennen we al de aanbieders van deelscooters Felyx en GO sharing.

Wij spotten de scooters al op enige locaties:
Foto boven: op de hoek van de Schoolstraat en Nieuwe Haven (foto door Louise Melchers, dinsdagavond 7-3)
Foto midden: op de Koemarkt (foto door Jan Schrijver, woensdagmiddag 8-3)
Foto onder: op de Vismarkt (foto door Jan Schrijver, woensdagmiddag 8-3)

6b451328-875a-44d1-ad21-e9df35a37bd4

 

08-03-2023