Super cupsfeer tijdens de Supercupfinale; DVO'32 pakt de gigantische beker

Super cupsfeer tijdens de Supercupfinale; DVO'32 pakt de gigantische beker

VOETBAL - In dit artikel een wedstrijdverslag van de Supercupfinale van gisteravond, met foto's door Mischa Keemink van Waterwegsport.

cup1

De Supercup Vlaardingen/Schiedam is weer teruggekeerd in de haringstad. Waar achtereenvolgens VFC (zo), Deltasport en SVV (zo) in voorgaande jaren beslag legden op de prestigieuze cup was het deze keer regerend Vlaardings kampioen DVO'32 die op het terrein van Kethel Spaland met de titel aan de haal ging. De ploeg van oefenmeester Ben Hoogwerf was, na een vermakelijk duel, uiteindelijk met 5-1 te sterk voor het Schiedamse Hermes-DVS.

cup4

Op een sfeervol Sportpark Willem-Alexander waren het de Schiedammers die in het eerste bedrijf brutaal de leiding namen. Marijn Maagdenberg wist de bal vakkundig in het Vlaardingse doel te schuiven. Na de thee waren het achtereenvolgens Stefan Dijkxhoorn en Wesley de Heij met twee treffers die de regerend Vlaardings kampioen aan de goede kant van de score wisten te brengen.

cup5

Nadat het verzet van Hermes-DVS was gebroken liep DVO'32 via Tim van der Hoeven en invaller Wilson Lyawe uit naar een ietwat geflatteerde 5-1 overwinning waardoor de nieuwe 1 meter 20 hoge supercup minimaal een jaar in Vlaardingse handen zal zijn.

Lees ook het artikel met video van Jan Willem de Boer

Lees ook: DUOCAR schenkt nieuwe Supercup Vlaardingen/Schiedam

Foto's door Mischa Keemink

cup2

25-05-2022