DUOCAR schenkt nieuwe Supercup Vlaardingen/Schiedam

DUOCAR schenkt nieuwe Supercup Vlaardingen/Schiedam

VOETBAL - De Supercup Schiedam/Vlaardingen heeft een nieuwe beker. Zoals eerder gemeld, was de organisatie van de wedstrijd tussen de Schiedamse en Vlaardingse kampioen afgelopen week naarstig op zoek naar de trofee maar ondanks diverse oproepen werd de Cup niet gevonden.

Patrick Gunneweg, eigenaar van caravan en chaletbouw Duocar B.V. in Vlaardingen, trok zich het lot aan en handelde direct waardoor de winnaar van het duel van vanavond, DVO’32 - Hermes-DVS, zich kan verheugen op een gloednieuwe Supercup. “Patrick is met Duocar al jaren een zeer gewaardeerde partner van het Schiedams kampioenschap en de Supercupwedstrijd. Wij zijn erg blij dat hij ook nu weer zijn betrokkenheid toont", zo melden Mischa Keemink, Ed Molenaar en Marvin Janssen die samen deze sportieve evenementen organiseren.

De supercup is met zijn 1 meter 20 tamelijk groot te noemen. “Dan verdwijnt hij in ieder geval niet meer bij iemand op zijn nachtkastje", laat Gunneweg met een knipoog weten.

Vanavond, dinsdag 24 mei, zal er om 19:30 worden afgetrapt. Het toneel van de tweestrijd tussen de regerend kampioen van Schiedam (Hermes-DVS) en Vlaardingen (DVO’32) is net als de vorige edities, Sportpark Willem-Alexander, de thuishaven van Kethel Spaland en gelegen op de grens van beide buursteden.

“We hebben er lang op moeten wachten maar eindelijk kunnen we de wedstrijd nu echt gaan spelen,” laat Mischa Keemink namens de organisatie weten. “Afgelopen twee jaar zijn zowel het Vlaardings kampioenschap als het Schiedams kampioenschap niet gespeeld maar met Hermes-DVS en DVO’32 als regerend kampioen is deze wedstrijd nooit van het programma af geweest. We hebben altijd gezegd ‘wat in het vat zit, verzuurt niet’, en haring en jenever doen dat zeker niet. We zien deze wedstrijd dan ook weer als de aftrap van tal van sportevenementen die we zo lang hebben moeten missen”, aldus Keemink.

De Supercup traditie, in het leven geroepen door de organisatie van het Schiedams kampioenschap, gaat alweer haar vierde editie in en kende met VFC (zo) en Deltasport en SVV eerdere winnaars. De  finale tussen de haringkoppen en de jeneverneuzen kent dit jaar twee nieuwkomers. DVO’32 bekroonde twee jaar geleden een meer dan uitstekend seizoen door in de finale van het Vlaardings kampioenschap VFC (za) met 8-0 alle hoeken van het veld te laten zien. Hermes-DVS pakte op een zonovergoten Excelsior’20-complex de titel door de thuisploeg te verslaan in de finale.

De strijd is ook dit jaar weer gratis te bezoeken en de avond wordt zoals altijd opgeluisterd met de nodige muzikale gezelligheid.

Lees ook ons eerdere artikel:
Aanstaande dinsdag is de finale, de wisselbeker is kwijt, organisatie doet oproep:
Wie weet waar de Supercup Vlaardingen/Schiedam is?

Foto: Mischa Keemink (links) en Patrick Gunneweg (rechts) met de een meter tien hoge nieuwe Supercup
 

24-05-2022