"Ik heb de borrel net voor het eerst geproefd"

Spannende overhandiging Vriendenfles bij Jenevermuseum

Spannende overhandiging Vriendenfles bij Jenevermuseum

SCHIEDAM - Zondagmiddag was de uitreiking van Vriendenfles nummer 20, waarvan het etiket is ontworpen door Marita Beukers. De fles werd gebracht door het gerestaureerde scheepje De Goudvisch. Gastheren burgemeester Bergmann, Ad Mostert en Theo van Giezen stonden aan de kant om de fles binnen te halen.

Tot schrik van de ontvangers ging het fout en belandde het kistje in het water... Tot grote hilariteit van het publiek. Eind goed, al goed. 

Na dit 'spannende' gedeelte bij het water betrad het gezelschap de Havenkerk. Gastheer Theo van Giezen sprak de zaal toe en vertelde over de voorouders van kunstenares Marita Beukers. Dit waren distillateurs van jenever, in het pand waar nu het Jenevermuseum is gevestigd. 

Het was wel een uitdaging om het etiket voor de Vriendenfles jaargang 20 te ontwerpen, vertelde Marita aan Jan Willem. Ik heb mij niet laten inspireren door de vorige flessen.

Gistermiddag was er de overhandiging van fles nummer 1 aan burgemeester Bergmann. De Rijnmondband zorgde voor de feestelijke muzikale afsluiting en dat onder het genot van een borreltje: een proefje van de inhoud van de 20ste Vriendenfles. 

In het Jenevermuseum is de expositie 'Marita Beukers' met haar werk. Bovendien is in Art Centre Schiedam bij KunstWerkt de expositie '20 jaar Kunst op de Fles' met de flesontwerpen van 20 kunstenaars én ander werk van het twintigtal. 

Lees ook:
Nu flessen kijken bij KunstWerkt

Expositie ‘20 jaar Kunst op de Fles' bij KunstWerkt, Expositie 'Marita Beukers' in het Jenevermuseum

Video: JW TV Schiedam

 

06-05-2024