Nu flessen kijken bij KunstWerkt

Nu flessen kijken bij KunstWerkt

SCHIEDAM - Adrianus van Otterloo (links) en Nikolaj Dielemans wezen gistermiddag bij KunstWerkt de flessen aan die door hen zijn ontworpen in 2015 respectievelijk 2016 voor de Vrienden van het Jenevermuseum. Rechtsonder in de vitrine zie je een fles die met een doek is afgedekt. Deze door Marita Beukers ontworpen Vriendenfles 2024 is vanmiddag in de Havenkerk onthuld en is vanmiddag te zien in het Jenevermuseum én bij KunstWerkt. 

In totaal zijn er nu twintig Vriendenflessen te zien bij KunstWerkt in de tentoonstelling '20 jaar Kunst op de Fles'. Deze expositie wordt vanmiddag om 17.00 uur geopend door burgemeester Harald Bergmann.

Naast de twintig ontworpen flessen, wordt ook ander werk van de twintig kunstenaars getoond. 

Meer informatie lees je in de eerdere artikelen:
Expositie ‘20 jaar Kunst op de Fles' bij KunstWerkt, Expositie 'Marita Beukers' in het Jenevermuseum

20 jaar Kunst op de Fles. Vriendenfles 2024 arriveert op 5 mei


flesmaritaNa het publiceren van dit artikel, is de 2024 fles onthuld. Jan Willem de Boer van JW TV Schiedam was bij de onthulling in de Havenkerk en maakte deze foto van de 2024 fles die door Marita Beukers is ontworpen. Binnenkort volgt de video-reportage door JW.







robsjef
Foto: Rob van der Ven, een van de 20 exposerende kunstenaars en curator van '20 jaar Kunst op de Fles' bij een bijzondere fles die door Sjef Henderickx werd ontworpen en waaraan Rob een bijdrage leverde (het glazen bootje bovenop)

Foto's (c) De Schiedammer Online en van de Vriendenfles 2024 Jan Willem de Boer van JW TV Schiedam

05-05-2024