Lid in de Orde van Oranje-Nassau

Oud-raadslid en oer-PPSC-er Wim Meijboom

Oud-raadslid en oer-PPSC-er Wim Meijboom

SCHIEDAM - Wim Meijboom is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Burgemeester Lamers bracht op de dag voor Koningsdag een bezoek aan het echtpaar Meijboom. Oud-gemeenteraadslid en vrijwilliger bij PPSC - waar hij al ruim 60 jaar lid is - Wim Meijboom kreeg van de burgemeester de versierselen die horen bij de toegekende koninklijke onderscheiding.

Wim Meijboom is al 60 jaar een betrokken vrijwilliger in een bijzonder divers gebied van maatschappelijke instellingen, verenigingen en instanties. De naam Meijboom is dan ook een (positief) bekende naam in het Schiedamse. Hij wordt gezien als een verbindende persoonlijkheid die zich op positief-kritische wijze inzet voor de samenleving. Zo heeft hij zich ingezet voor een breed scala aan kerkelijke en maatschappelijke doeleinden.

Meijboom wordt gezien als een persoon die een zeer grote bijdrage heeft gehad in de ontwikkeling van voetbalvereniging PPSC, waar hij al sinds 1960 actief is. Het is een vereniging die, ondanks dat veel voetbalverenigingen in Schiedam zijn opgeheven, nog altijd stand houdt.

Decorandus heeft zich ook voor het algemeen belang van de gehele stad Schiedam ingezet. Als lid van de gemeenteraad was Meijboom vasthoudend en bewogen, waarvoor hij bijzonder gewaardeerd werd. Ruim 7 jaar lang heeft hij zich op deze manier vele uren verdienstelijk gemaakt voor de stad. Ook in de kerkelijke wereld is hij geen onbekende. Vanuit verschillende functies heeft hij zich ingezet voor het kerkelijk leven. Voor de gereformeerde gemeenschap in het bijzonder, als voorzitter van de wijkkerkenraad.

Hier lees je een artikel over zijn activiteiten voor de ouderencommissie van PPSC:
https://www.deschiedammeronline.nl/sport/details/stel-een-ouderencommisie-aan-bij-elke-sportvereniging

Hier kun je het complete overzicht lezen van de tien koninklijk onderscheiden Schiedammers:
https://www.deschiedammeronline.nl/artikel/details/burgemeester-brengt-tien-schiedammer-een-koninklijke-onderscheiding

Foto: bron gemeente Schiedam, foto door Jan van der Ploeg 

28-04-2021