In het kader van expositie 'Levend Landschap'

Museum stelt fietsroute door Midden-Delfland samen

Museum stelt fietsroute door Midden-Delfland samen

SCHIEDAM - Inhakend op de nu lopende tentoonstelling Levend Landschap heeft het Stedelijk Museum Schiedam samen met andere partijen een fietsroute van 33 kilometer door het Midden-Delfland samengesteld.

"De trekschuit die je ziet op het schilderij Maannacht bij Overschie van Johan Barthold Jongkind zul je niet meer aantreffen, maar de omgeving en de karakteristieke torenspits van de kerk van Overschie herken je direct. En zo zijn er meer parallellen tussen werken die je kunt bewonderen in de tentoonstelling Levend Landschap en de natuur of iconische gebouwen in het landschap anno 2022", schrijft het Stedelijk Museum Schiedam. 

Fietsroute
Het museum vervolgt: "Tijdens de Fietsroute Levend Landschap komt de tentoonstelling tot leven. Een afgebeelde herberg is nu bijvoorbeeld een B&B. En van Huis te Riviere kun je tegenwoordig de ruïne nog zien naast het Stadskantoor. Tijdens deze route van 33 kilometer krijg je op verschillende plaatsen informatie over een schilderij, gelinkt aan een locatie. Je kunt je een beeld vormen van hoe het vroeger was. Daarnaast krijg je informatie over de natuur en tips waar je terechtkunt voor een hapje of een drankje en andere musea die je onderweg kunt bezoeken."

Kies je het Stedelijk Museum Schiedam als start of als eindpunt, dan kun je desgewenst eerst de tentoonstelling bezoeken of zo je dat wil na afloop van de fietstocht. De route gaat onder meer langs Huis te Riviere (de ruïne naast het Stadskantoor), Museum Oud-Overschie, Buitenplaats De Tempel en gaat over de Kandelaarsbrug, over de A4 en langs en over (met de zelfbedieningspont) de Vlaardingse Vliet. Je komt dan een standbeeld tegen van de schilder Jongkind. Vervolgens fiets je langs de Vlietlanden, met het pontje De Kwakel, vervolgens langs de Broekpolder. Daarna liggen Museum Vlaardingen en de Babbersmolen op de route.

Deze fietstocht is tot stand gekomen in samenwerking met PUUUR Midden-Delfland, Midden-Delfland Vereniging, Natuurmonumenten en Staatsbosbeheer. De route is gratis op te halen in het museum of te downloaden op de website. 

Hier lees je meer over de expositie Levend Landschap:
Opening expositie 'Levend landschap' in Stedelijk Museum Schiedam; Geert Mak: tijdsbegrip was toen heel anders dan vandaag de dag

Lees ook onze eerdere artikelen over fietsroutes:
Fietstip Buitenplaats De Tempel langs de Delftse Schie

Rondje Schiedam op de fiets. In nog geen 12 km zie je sluizen, molens, industrie op poten, veel kunst en misschien wel een zeehond

Gluren bij de buren. Een 'beeldig' rondje fietsen

Gluren bij de buren. Fietstocht langs 11 molens in Vlaardingen, Schiedam en Rotterdam

Onderdeel van 27 km lange fietsroute Naaldwijk - Rotterdam

Afbeelding: Johan Barthold Jongkind, Maannacht bij Overschie, 1864, collectie Rijksmuseum Twenthe Enschede 

 

 

 



21-07-2022