Dit weekeinde:

Meerdere optredens in Art Centre Schiedam

Meerdere optredens in Art Centre Schiedam

SCHIEDAM - Binnen het IDDF Around Town (onderdeel van International Dutch Distillers Festival) zijn er van 26 t/m 29 mei uiteenlopende liveoptredens op verschillende locaties van de Art Route Schiedam, waaronder het Art Centre Schiedam aan de Lange Nieuwstraat 191.

Optredens in het Art Centre Schiedam:
Zaterdag 27 mei, Art Gallery Voûte
13.30-14.00 uur bij Art Gallery Voûte: Magnezy Dance Productions dansperformance ‘SELF-HELP’ door Margarida Constantino. Zie over de voorstelling ook in dit artikel.
Over de galerie zie verder: https://www.artgalleryvoute.com/

Maandag 29 mei (tweede pinksterdag), KunstWerkt
14.30 uur en 16.15 uur bij KunstWerkt: Trio Emma Beukelman (zang, toetsen), Jochem Rijndertse (cello), Kim Nieuwland (viool)
Emma Beukelman maakt een combinatie van kwetsbare, poëtische, Nederlandstalige spoken word en Bosnische Balkanmuziek. Het is een weerspiegeling van Emma's roots. 

Bij KunstWerkt is die dag ook de tentoonstelling Het Atelier van Sjef te bezoeken. De expositie biedt een keuze uit het werk van de vorig jaar overleden Schiedamse kunstenaar Sjef Henderickx, aangevuld met werken van zijn zoon Arne. Van 13.00 tot 17.00 uur. Deze expositie loopt tot en met zondag 4 juni 2023.

Zie over de expositie verder:
‘Het Atelier van Sjef’, een interactieve expositie die niet af is maar blijft groeien
Als bezoeker mag je de tentoongestelde werken aanraken

Maandag 29 mei (tweede pinksterdag), Tone & Image Gallery
15.30 uur en 16.45 uur bij Tone & Image Gallery: Harry Emmery / Wolf Martini – in combinatie met Opening Dutch Masters 6 * Ron Jenner

Zie over de expositie verder:
Expositie muziekfotograaf Ron Jenner bij Tone & Image Gallery
'Wie goed shoot, goed ontmoet'

Art Route Schiedam
Op twaalf locaties is tijdens IDDF Around Town een gevarieerd kunstprogramma te zien, met meerdere tentoonstellingsopeningen en dans- en muziekoptredens op vijf plekken in de route (plus twee buitenpodia). Bekijk hier het specifieke programma en eventuele afwijkende openingstijden per locatie.

Lees ook: Bij OpenArtExchange dit weekeinde: Opening tentoonstelling 'Ties' met dansduet en Afrikaanse livemuziek

Foto: Art Centre Schiedam bevindt zich in het voormalige postkantoor
 

25-05-2023