De Schiedammer komt binnen bij Ottica Eye Fashion

Martin Stolk: 'Als winkelier ben je ook maatschappelijk betrokken'

Martin Stolk: 'Als winkelier ben je ook maatschappelijk betrokken'

SCHIEDAM - In Schiedam zijn winkels en horecabedrijven waarvan niet iedereen in Schiedam het bestaan zal afweten. In deze rubriek gaan wij binnen bij een ondernemer. We geven de winkelier of horeca-ondernemer de gelegenheid zich voor te stellen. Ditmaal Ottica Eye Fashion.

Martinzaak1000x600

Naam van de winkel: Ottica Eye Fashion 

Begonnen met de winkel op: de winkel is geopend op 26 oktober 2013 

Naam geïnterviewde:  Martin Stolk

Functie geïnterviewde:  eigenaar

Leeftijd: 58

Woont in: Schiedam

Openingstijden: ruime openingstijden, te weten van maandag tot en met zaterdag van 9.00 - 19.00 uur

Wat verkoop je, wat bied je: brillen en lenzen in de breedste zin van het woord, oogmetingen en -onderzoek. Ook voor CBS-rijbewijskeuring 75+ bieden wij een keuring en een oogarts voor de optimale oogzorg.

Verkoop je ook online: nee, nog niet, we zijn druk bezig met de voorbereiding hiervan.

Het meest verkochte product: brillen en contactlenzen.

Wat onderscheidt je winkel van andere: persoonlijke aandacht voor elke klant. We zijn vooruitstrevend in de nieuwste technologieën op het gebied van brillenglazen. Zo hebben we speciale game-glazen en ook milieuvriendelijke glazen die zelfs dunner en sterker zijn en zo nog veel meer. Vraag er gerust naar in de winkel en ik geef nog meer voorbeelden van de nieuwste brillenglazentechniek en desgewenste toelichting. Daarnaast gaan we regelmatig naar beurzen op zoek naar de laatste modetrends op het gebied van brillen.

Waarom moeten klanten bij jullie komen: door kwalitatief hoge producten te leveren, in een groot assortiment en met vakkundig advies en een prima service/nazorg.

Martin4 (2)


De reden dat je in Schiedam bent begonnen: ik had een lange ervaring als opticiën in loondienst, onder meer in Schiedam Centrum; ik kon bij het aan verandering onderhevige filiaalbedrijf waar ik werkte mijn 'eye' niet meer kwijt, ik wilde voor mezelf beginnen en kon hier in de Gorzen, waar ik ook woon, een mooie winkel huren op de Groenelaan. Zo gezegd, zo gedaan en ik heb er geen moment spijt van gehad.

Wat moet er volgens jou gebeuren om Schiedam aantrekkelijker te maken voor de middenstand: we zouden in de Groenelaan als verschillende winkeliers wat meer eenheid moeten brengen in onze presentatie en bijvoorbeeld de openingstijden; de maatschappelijke trend is dat de winkels gedurende langere tijd op de dag - en ook op zondag - open zijn, en dat geldt vooral voor de grootgrutters, maar als kleine winkeliers kun je daar voor zover mogelijk enigszins in meegaan, en daarvan als klant en winkel profiteren.

Wat is je favoriete drankje: Bacardi Cola

Wat wil je zelf nog graag kwijt hier: als winkelier ben je ook maatschappelijk betrokken en bezig; dat doe ik niet uitsluitend ín de winkel, maar ook als bestuurslid van de Stichting J&S Projecten. Zo heb gisteren een belangrijk deel van de dag suikerspinnen gedraaid op het pleinfeest dat we als stichting hadden georganiseerd op het Wilhelminaplein; samen met anderen ervoor gezorg dat het feest goed verliep; de maatschappelijke activiteiten dragen bij aan de cohesie in de wijk, wat in ons aller belang is.

Adres winkel: Groenelaan 99a, 3114 CH  Schiedam 

Telefoonnummer: 0104261930 / 0641045627
E-mail: seeyou@otticafashion.nl
Adres internetsite: www.otticafashion.nl
Adres Facebookpagina en Instagram en Twitter @otticaeyefashion
LinkedIn via deze link

Concept: door Gert Struijs
Foto's: door Jan Schrijver

DSC01084 (1)

Als ondernemer jezelf en je bedrijf ook in deze rubriek voorstellen op De Schiedammer Online? Hier lees je hoe dat werkt: De Schiedammer Online komt binnen bij jou, voor een zomers prijsje

Hier lees je enkele vorige edities in deze rubriek:
De Schiedammer komt binnen bij Stripes Jeansstore, 'We moeten ons in de winkelstraten concentreren op zelfstandige, bijzondere ondernemers'

De Schiedammer komt binnen bij Le Marché, 'Groot belang van kleinschaligheid van knusse centrum van Schiedam'

De Schiedammer komt binnen bij Handyman Schiedam, 'Service staat hier altijd voorop! Het denken in oplossingen'

De Schiedammer komt binnen bij Schiedamsche Vrouwen, 'Eerst in eigen stad shoppen, voordat je het buiten Schiedam zoekt'

04-08-2022