De Schiedammer komt binnen bij Le Marché

'Groot belang van kleinschaligheid van knusse centrum van Schiedam'

'Groot belang van kleinschaligheid van knusse centrum van Schiedam'

SCHIEDAM - In Schiedam zijn winkels en horecabedrijven waarvan niet iedereen in Schiedam het bestaan zal afweten. In deze rubriek gaan wij binnen bij een ondernemer. We geven de winkelier of horeca-ondernemer de gelegenheid zich voor te stellen. Ditmaal Le Marché.

winkle1 (2)

Naam van de winkel: Le Marché

Begonnen met de winkel op: begonnen in het Broersveld in 1997, nu inmiddels sinds 2009 op de Hoogstraat. Wij bestaan dit jaar dan ook 25 jaar en zullen dit in oktober van dit jaar vieren.

Naam geïnterviewden: Larissa Quadt en Patricia Beckers

Functie geïnterviewden: eigenaresses

Leeftijd: 33 en 67 jaar

Woont in: beiden woonachtig in Schiedam

Openingstijden: dinsdag tot zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur en indien gewenst, op afspraak

Wat verkoop je, wat bied je: meubelen en woonaccessoires

Verkoop je ook online: ja, onze woonaccessoires verkopen wij ook online

Het meest verkochte product: UrbanSofa banken

Wat onderscheidt je winkel van andere: wat ons onderscheidt van andere winkels in onze branche, is onze persoonlijke benadering én servicegerichtheid. Daarnaast gaan wij altijd op zoek naar leuke, aparte en bovenal betaalbare meubelen en woonaccessoires. In eigen land, maar ook bezoeken wij de beurzen in Parijs en Frankfurt.

Waarom moeten klanten bij jullie komen: onze kleinschaligheid en persoonlijke benadering is anno 2022 vrijwel nergens meer te vinden. Winkels in onze branche vind je veelal op grote woonboulevards. Zoals eerder aangegeven hebben wij een klein familiebedrijfje waar de klant op nr. 1 staat. Daarnaast bieden wij exclusieve woondecoratie voor normale prijzen!

Is het een familiebedrijf: ja, ‘moeders’ is begonnen en Larissa is er eigenlijk letterlijk in opgegroeid.

winkel1000

De reden dat jullie in Schiedam zijn begonnen: ‘moeders’ is de winkel in 1997 begonnen in het Broersveld en niet geheel zonder reden. Het Broersveld was namelijk dicht in de buurt van de basisschool van Larissa. Larissa was inmiddels op een leeftijd dat zij zelfstandig kon oversteken. Zo kon zij tussen de middag en na schooltijd toch gewoon naar ‘moeders’ in de winkel.

Wat moet er volgens jullie gebeuren om Schiedam aantrekkelijker te maken voor de middenstand: zowel moeders als Larissa maken zich al sinds jaar en dag hard voor de kleinschaligheid van het knusse, historische centrum van Schiedam. Leuke, gezellige winkeltjes en boetiekjes. Eenmanszaakjes, waar de klant nog leuk en persoonlijk geholpen wordt.

Wat is je favoriete drankje: beiden drinken wij graag een droge, witte wijn. Larissa is ook fan van Schiedamse gins met tonic.

Wat wil je zelf nog graag kwijt hier: vrijwel iedere vrijdag maakt Larissa een vlogje en post zij deze op de socialmediakanalen van de winkel (Facebook en Instagram).

Adres winkel: Hoogstraat 125 Schiedam

Telefoonnummer: 010-2730819
E-mail: info@interieurlemarche.nl
Adres internetsite: www.interieurlemarche.nl
Adres Facebookpagina en/of andere social media:
Facebook en Instagram @interieurlemarche

Foto's: door Jan Schrijver
Concept: door Gert Struijs

Als ondernemer jezelf en je bedrijf ook in deze rubriek voorstellen op De Schiedammer Online? Hier lees je hoe dat werkt: De Schiedammer Online komt binnen bij jou, voor een zomers prijsje

Hier lees je onze vorige editie: De Schiedammer komt binnen bij Stripes Jeansstore, 'We moeten ons in de winkelstraten concentreren op zelfstandige, bijzondere ondernemers'

02-08-2022