De Schiedammer komt binnen bij Stripes Jeansstore

'We moeten ons in de winkelstraten concentreren op zelfstandige, bijzondere ondernemers'

'We moeten ons in de winkelstraten concentreren op zelfstandige, bijzondere ondernemers'

SCHIEDAM - In Schiedam zijn winkels en horecabedrijven waarvan niet iedereen in Schiedam het bestaan zal afweten. In deze rubriek gaan wij binnen bij een ondernemer. We geven de winkelier of horeca-ondernemer de gelegenheid zich voor te stellen. Ditmaal Stripes Jeansstore.

maurice3

Naam van de winkel: Stripes Jeansstore 

Begonnen met de winkel op: de winkel is geopend in 1984, ik heb het bedrijf overgenomen in 2007.

Naam geïnterviewde:  Maurice Haverkamp 

Functie geïnterviewde:  eigenaar

Leeftijd: 50

Woont in: Schiedam

Openingstijden: maandag 13.00-17.30, dinsdag/woensdag/vrijdag 9.30-17.30, donderdag 9.30-20.00, zaterdag 9.30-17.00 en elke eerste zondag van de maand.

Wat verkoop je, wat bied je: jeans, shirts, jassen, enzovoort voor heren en allerlei aanverwante artikelen. 

Verkoop je ook online: jazeker al 8 jaar

Het meest verkochte product: jeans 

Wat onderscheidt je winkel van andere:  onze persoonlijke touch, de kennis van en over de producten en het aanbod van grote jeansmerken.                                                                                                         
Waarom moeten klanten bij jullie komen: wij hebben het grootste en meest gevarieerde aanbod van jeans voor heren in Schiedam en wij weten wat jouw perfecte jeans is.                                                   
Is het een familiebedrijf: nee al helpen mijn dochters als het nodig is in hun vrije tijd graag mee.

De reden dat jullie in Schiedam zijn begonnen: degene die Stripes gestart is, komt uit Delft en zocht in 1984 een locatie om voor zichzelf te starten met een soortgelijke sfeer en die locatie vond hij in Schiedam.

Ik ben een geboren en getogen Schiedammer, Stripes was er al toen ik tiener was en toen al mijn favoriete kledingwinkel in Schiedam. Via een stage ben ik er als werknemer blijven hangen (1990) en heb na een aantal jaar in 2000 Stripes jeans Maassluis overgenomen, 7 jaar later kreeg ik de kans om Stripes jeans Schiedam óók over te nemen en dat heb ik direct gedaan! Schiedam is mijn stad en daar wilde ik heeeel graag ondernemen.

Wat moet er volgens jou gebeuren om Schiedam aantrekkelijker te maken voor de middenstand: Schiedam is al heel aantrekkelijk voor de middenstand. De leegstand is niet voor niets in de afgelopen jaren teruggelopen van ongeveer 30% naar nu zo'n 8%!!! Wel kunnen we nog een kwaliteitsslag qua winkels maken. We moeten ons concentreren op de kleine zelfstandige, bijzondere ondernemers in de winkelstraten. Ondernemers die passie voor hun bedrijf en producten hebben en dat kunnen overbrengen aan hun potentiële klanten. In de Passage kunnen mooi een paar grotere landelijke publiektrekkers gehuisvest worden.

Wat is je favoriete drankje: Bacardi Carta Negra met cola, Loopuyt Gin met Gingerbeer en koffie.

maurice2

Wat wil je zelf nog graag kwijt hier: in 2020 heb ik een aantal artikelen o.a. t-shirts, mokken, tassen, caps en meer op de markt gebracht met de Schiedamse skyline erop, dit was 1 om aan de vraag uit de markt te voldoen en 2 om Schiedam en het centrum in het bijzonder te promoten. Schiedam heeft een prachtige historische binnenstad met heel veel bijzondere gebouwen en plekken. Ik vind het supertof om zoveel mensen te spreken die net als ik dat ook zien en al die toeristen die zo enthousiast zijn over onze stad. Ik heb er wel één wens aan overgehouden en dat is alle Schiedammers moeten weer trots worden op Schiedam, ondanks dat ik ook niet blind ben en er ook de mindere dingen zie die er zijn. Kijk naar wat er wel is op een positieve manier en omarm dat....be proud!

Adres winkel:  Hoogstraat 60-64, 3111 HK Schiedam 

Telefoonnummer: 0104267906
E-mail: info@stripes.nl 
Adres internetsite: www.stripes.nl 
Adres facebookpagina en/of andere social media: @stripesjeanstore (facebook en instagram) en @schiedamcollectie

Foto's: door Jan Schrijver
Concept: door Gert Struijs

Als ondernemer jezelf en je bedrijf ook in deze rubriek voorstellen op De Schiedammer Online? Hier lees je hoe dat werkt: De Schiedammer Online komt binnen bij jou, voor een zomers prijsje

26-07-2022