HBSS maakt nu wél ambitie waar: 2-5 winst bij DVO'32

HBSS maakt nu wél ambitie waar: 2-5 winst bij DVO'32

VOETBAL - Met de valse start van vorige week tegen VFC in de benen heeft HBSS gisteren in opnieuw een burenderby uit tegen DVO'32 de bakens stevig weten te verzetten. Het werd 2-5 voor de Schiedamse oranje-hemden.

Met behoorlijk machtsvertoon werd DVO’32 op eigen veld teruggedrukt. De ploeg uit Schiedam toonde bij tijd en wijle zijn klasse. Er was echter een moment van onachtzaamheid bij de Schiedammers, waardoor de eerste goal van de middag een Vlaardingse was. Tegen de verhoudingen in nam de Hoogwerf-equipe na een half uur spelen brutaal de leiding. Kort voor rust pas kon HBSS daar iets tegenover stellen en vanaf 11 meter trof specialist Klepke de netten. Met 1-1 werd de kleedkamer opgezocht.

In de tweede helft was het eigenlijk alleen het Schiedamse team dat de wedstrijd bepaalde. Good old Dickie Tijdeman en Marruchen Zimmerman, bij elkaar bijna 80 jaar, waren een plaag voor de defensie van de ploeg aan de Marathonweg. De aanvoer vanuit het in de tweede helft gedreven spelende middenveld van HBSS was voor de beide routiniers uitstekend en kans op kans werd gecreëerd. Doelpunten van Browne, Zimmerman en Saglam zorgden voor een ruime voorsprong alvorens invaller Huijer iets terug kon doen namens DVO’32.

Net voor het eindsignaal van de als vanouds leidende Van Ekelenburg, werd Zimmerman getorpedeerd door een DVO’32-verdediger wat hem zijn tweede gele kaart opleverde waar wellicht direct rood op zijn plaats was geweest. Daar de overtreding binnen de beruchte lijnen plaatshad, kon Klepke aanleggen voor zijn tweede buitenkansje deze middag. Ook nu werd de bal onberispelijk ingeschoten en daarmee kwam de eindstand in het voordeel van HBSS op 2-5. 

Eindelijk was er een glimp te zien van de voor de derde klasse C zelf benoemde titelkandidaat en kon met een brede glimlach huiswaarts worden gegaan. "In vol vertrouwen dat deze lijn voortgezet zal gaan worden in de thuiswedstrijd volgende week tegen SC Botlek uit Spijkenisse", zo laat de technische staf van HBSS weten. 

In 3C gaan nu VFC en Kethel Spaland zonder puntenverlies samen aan de leiding. De Kethellappers wonnen gisteren uit bij Vierpolders met 3-5. VFC won met 4-1 van VDL. 

Lees ook:
Ook in competitie een valse start voor HBSS thuis tegen VFC

SVV geen partij voor Hermes

03-10-2021