Woensdagochtend op televisie

Goedemorgen Nederland komt naar Schiedam voor de Oranjebitterkoek

Goedemorgen Nederland komt naar Schiedam voor de Oranjebitterkoek

SCHIEDAM - WNL-televisieprogramma Goedemorgen Nederland is elke werkdag van 7.00 uur tot 10.00 uur 's ochtends op NPO 1 te zien. Aanstaande woensdag zal Ronald Koorengevel van Kasteel van Zuydt voor de derde keer in het programma te zien zijn.

door Jan Schrijver

De brood-, banket- en delicatessenwinkel staat er inmiddels om bekend originele producten te bakken voor speciale gelegenheden. Zo haalde Ronald Koorengevel vorig jaar mei de nationale televisie met zijn Jeangu Macroon ter gelegenheid van het Eurovisiesongfestival.

In januari kwam WNL zijn mening vragen over de stijgende broodprijzen. Afgelopen februari bakte hij zijn medaillekoeken, ter gelegenheid van de Olympische Winterspelen. Ditmaal belde de redactie hem met de vraag, of hij nog iets speciaals van plan was voor Koningsdag van aanstaande woensdag. "En ja, dat ben ik. Ik heb de Oranjebitterkoek bedacht. We zijn nu eenmaal de stad van het gedistilleerd, en Oranjebitter is een drankje dat traditioneel wordt gedronken ter gelegenheid van de verjaardag van onze koning. Kijk maar eens naar deze foto van onze burgemeester, die jij op De Schiedammer Online had staan.

lamersoranje

Oranjebitter gecombineerd met bitterkoek en wat leuke smakelijke versiering erop, dan heb je dus de feestelijke Oranjebitterkoek. Het alcoholpercentage erin zal overigens verwaarloosbaar klein zijn. Woensdag ben ik open en zal de Oranjebitterkoek te koop zijn. Het zal hier weer ouderwets druk zijn in de Groenelaan, nu we koningsdag weer mogen vieren. Ik heb wel zin in dat ouderwetse feestje; gezellig!" 

koek

25-04-2022