Broodprijs rijst de pan uit; WNL-televisieprogramma besteedt er aandacht aan

Winkelier Ronald Koorengevel te zien in Goedemorgen Nederland

Winkelier Ronald Koorengevel te zien in Goedemorgen Nederland

SCHIEDAM - Een cameraploeg van Omroep WNL is vanmiddag op bezoek geweest bij Kasteel van Zuydt aan de Groenelaan is Schiedam. Winkelier Ronald Koorengevel werd geïnterviewd over brood. De broodprijzen in ons land rijzen namelijk de pan uit.

Het WNL-programma 'Goedemorgen Nederland' zal aandacht besteden aan het duurder worden van brood in ons land. Het programma is dagelijks te zien op NPO1 tussen 7.00 uur en 10.00 uur. Nog niet bekend is op welke dag het item met erin Ronald Koorengevel zal worden uitgezonden. 

Het bakken van brood kost energie. De energieprijzen stijgen. Dat werkt bovendien door in de kosten van transport. De broden dienen van de bakkerij naar de winkel gebracht te worden. Ook de prijzen van graan en andere grondstoffen stijgen. De inkoopprijs van brood voor een winkelier stijgt. "Als ik de verhoging van mijn inkoopprijs geheel door zou berekenen aan de klant, zou de verkoopprijs met dik 10% stijgen", zo licht Ronald Koorengevel ons toe. "Dat heb ik dus niet gedaan. Ik heb de prijzen van brood wel iets verhoogd, maar nog géén 5%. Bij sommige soorten brood gaat de prijs nog minder omhoog of zelfs helemaal niet. Een prijs van een heel brood moet toch niet boven de vier euro komen bij de bakkerswinkel, vind ik."

"Bij supermarkten betaal je doorgaans minder voor broden dan bij de bakkerswinkel. Er zullen naar mijn mening altijd klanten zijn die net iets meer voor hun brood over hebben. Toegegeven, de prijsstijging maakt het er allemaal niet gemakkelijker op voor de kleine winkelier. Ik heb naast brood gelukkig nog veel meer producten in mijn assortiment. Ik zeg wel eens: winkeliers vallen weg, ondernemers blijven."

Kasteel van Zuydt kwam in mei 2021 ook in Goedemorgen Nederland. Hij had toen een speciale kokosmakroon gebakken, de Jeangu Macroon. Ronald Koorengevel speelde hiermee in op het Eurovisie Songfestival in Rotterdam, met als Nederlandse deelnemer Jeangu Macrooy. "Wellicht dat ze daardoor nu ook bij mij terechtgekomen zijn", zegt Koorengevel. 

Hier lees je:
'Douze points' voor Schiedamse songfestival kokosmakronen

Foto: Ronald Koorengevel in zijn winkel (foto door Jan Schrijver)

11-01-2022

mrvo_logobutton

Banner Domburg Promopin Lasergraveren

thumbnail_Schiedammer - OS

atuover1000

thumbnail_Banner  (1)

AOH Banners Schiedammer online