De medaillekoek is hopelijk nog niet op in Peking

Koorengevel bakt ze weer bruin: de Medaillekoeken

Koorengevel bakt ze weer bruin: de Medaillekoeken

SCHIEDAM - Bakte Kasteel van Zuydt ten tijde van het songfestival de Jeangu Macroon, nu zijn er kokosmakronen met de naam 'Medaillekoek' te koop bij deze winkel op de Groenelaan.

Met de koeken speelt eigenaar Ronald Koorengevel in op de Olympische Winterspelen in Peking (Beijing), waar Nederland tot nu (10-2-2022, 14.30 uur) 4 gouden, 3 zilveren en 1 bronzen medaille won. Verwacht Koorengevel grote omzet te realiseren met zijn euro 1,95 kostende Medaillekoeken?

"Ik verwacht er ook geen grote extra omzetten uit. Als ik er wat algemene naamsbekendheid door kan genereren, vind ik deze marketingactie geslaagd. Ofwel, ik laat weer zien dat ik er ben. Trouwens, wat mij opvalt is dat ik weinig individuele collega-ondernemers in Schiedam met dergelijke acties aan de slag zie. Bij mij borrelt het altijd van de ideeën, ik kan er ook niets aan doen. En marketing is nu eenmaal schieten met hagel", zegt Ronald Koorengevel. 

Dat hij soms raak schiet, bleek vorig jaar wel toen hij voor zijn 'Jeangu Macroon' zowel televisieprogramma Hart van Nederland als Goedemorgen Nederland in zijn winkel in de Gorzen mocht begroeten.

Op deze manier begeleidt Korengevel zijn Medaillekoeken van marketingtekst: "Deze koeken zijn niet alleen voor Antoinette, Patrick, Irene, Thomas, Kjeld, Suzanne en Ireen... Deze Medaillekoek is voor jullie! Schenk een kopje koffie of thee in, zet het Wilhelmus op, doe je ogen dicht en neem een hap van deze Medaillekoek. Je waant de je koning op de schaats, de koningin op de ijs, de held van Beijing en let niet op wat de buren van jou vinden, dit is JOUW moment! Genieten op Olympisch niveau." 

Lees ook:
Aandacht van landelijke televisie
'Douze points' voor Schiedamse songfestival kokosmakronen

Foto: v.l.n.r. de traditionele appelflappen, de Olympische Medaillekoeken en vooruitlopend op 14 februari de Valentijnsdonuts

10-02-2022

mrvo_logobutton

Banner Domburg Promopin Lasergraveren

thumbnail_Schiedammer - OS

atuover1000

thumbnail_Banner  (1)

AOH Banners Schiedammer online