Burgemeester beaamt dat inentingen rijksvaccinatieprogramma niet verplicht zijn, maar:

'Een verplichte vaccinatie is gerechtvaardigd om Covid-19 succesvol te overwinnen'

'Een verplichte vaccinatie is gerechtvaardigd om Covid-19 succesvol te overwinnen'

SCHIEDAM - Burgemeester Lamers heeft om kwart voor twaalf hedenochtend een statement afgegeven over zijn uitspraak van gisteren dat er verplichte inentingen zijn. "Dat is niet zo", zegt hij. De burgemeester blijft evenwel bij zijn eerdere uitspraak een verplichting van een Covid-19-vaccinatie gerechtvaardigd te vinden. Dat is te lezen in zijn statement, dat je hieronder integraal kunt lezen.

Statement van burgemeester Cor Lamers

"In de media is discussie ontstaan over mijn uitspraken tijdens het interview met SCHIE TV over vaccineren tegen het coronavirus. Daarin merkte ik op dat het rijksvaccinatieprogramma verplicht is. Dat is niet zo. Ik wil graag een en ander beter en specifieker toelichten.

In het interview heb ik aansluitend genoemd dat er ook altijd principiële weigeraars zijn. Ik ben mij er dus van bewust dat je vaccineren met het rijksvaccinatieprogramma niet kan verplichten.

Dat geldt nu ook nog niet voor het coronavaccin. Daarom is mijn vrees dat we onvoldoende deelname krijgen bij het Covid-vaccin en dat de vaccinatie dan aanzienlijk minder toegevoegde waarde voor de algemene volksgezondheid heeft. En dan heeft het kabinet (en het land) wel een probleem. Mijns inziens is een verplichting gerechtvaardigd om Covid-19 succesvol te overwinnen.

Schiedam, 25 december 2020"

Ons eerdere artikel over het interview en de uitspraken die burgemeester Lamers deed over vaccinaties lees je hier:
https://www.deschiedammeronline.nl/artikel/details/burgemeester-lamers-houdt-pleidooi-voor-verplichte-coronavaccinatie

N.B.
Gisteravond heeft DENK schriftelijke vragen gesteld over diens uitspraken, die 17 vragen lees je hier:
https://www.deschiedammeronline.nl/artikel/details/uitspraken-in-strijd-met-art-11-grondwet-onaantastbaarheid-van-het-lichaam

 

Foto: door (photo credit): James GathanyContent Providers(s): CDC - This media comes from the Centers for Disease Control and Prevention's Public Health Image Library (PHIL), with identification number #2674.Note: Not all PHIL images are public domain; be sure to check copyright status and credit authors and content providers. https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=367791

25-12-2020