DeltaPORT steunt o.m. 'Tone & Image' en 'Hoekse Tranentrekkers'

DeltaPORT steunt o.m. 'Tone & Image' en 'Hoekse Tranentrekkers'

ROTTERDAM/SCHIEDAM - Het DeltaPORT Donatiefonds heeft donaties toegekend aan o.a. de stichting Tone & Image in Schiedam voor de organisatie van twintig fototentoonstellingen en aan de koorvereniging de Hoekse Tranentrekkers (foto) voor de organisatie van een muziekfestival in Hoek van Holland.

Het DeltaPORT Donatiefonds steunt de Hoekse Tranentrekkers. Het gaat om een groot
muziekspektakel eind augustus in Hoek van Holland. Met het festival, georganiseerd
door de koorvereniging de Hoekse Tranentrekkers, gaan artiesten en muziek- en koorverenigingen uit Hoek van Holland en omgeving samen het einde van de vakantie vieren. Het festival 'Hoekse Tranentrekker' vindt plaats op 23 augustus en is voor iedereen gratis toegankelijk.

De stichting Tone & Image krijgt een donatie voor het houden van twintig
fototentoonstellingen in 3,5 jaar tijd waarin steeds een Nederlandse muziekfotograaf centraal staat. Tone & Image Gallery is gevestigd in het onlangs officieel geopende Art Centre Schiedam in het voormalige postkantoor aan de Lange Nieuwstraat 191 in Schiedam. De reeks tentoonstellingen heet ''Dutch Masters". Op dit moment (tot en met aanstaande zondag 2 april) loopt 'Dutch Masters 4 – Rob Verhorst'

Het fonds heeft ook bijdragen beschikbaar gesteld aan het Maritiem Museum Rotterdam voor de nieuwe instaptentoonstelling ‘De toekomst van de Zee’, waarin op indringende wijze de klimaatcrisis en de positieve en negatieve effecten van de mens hierop worden behandeld. Ook is er financiële steun voor de Rotterdamse honk- en softbalvereniging Rascals voor de aanschaf van een personenbusje waarmee in achterstandswijken op te halen en na het sporten weer naar huis te brengen, en voor Kringloopcentrum Hoek van Holland voor hun project De Sociale Tafel, een maandelijkse ontmoetingsplek, een workshop met creatieve activiteiten. Het DeltaPORT Donatiefonds steunt ook de stichting Humanitas voor het organiseren van een vakantieweek in Zeeland voor Rotterdamse gezinnen die zo’n
vakantieweek zelf niet kunnen betalen. 

De stichting Zeillogger Balder in Vlaardingen krijgt steun voor het vervangen van twee masten van de ruim 110 jaar oude historische zeillogger. De stichting Philadelphia Zorg krijgt steun voor het veilig en toegankelijk maken van de moestuin bij het Moerman-complex voor de bewoners met een lichamelijke en/of geestelijke beperking.

De lokale adviescommissies van het DeltaPORT Donatiefionds hebben recent bijdragen toegekend aan onder meer Toneelvereniging Barendrecht voor nieuwe decorplaten, korfbalvereniging Zuidland in Bernisse voor nieuwe picknicktafels, de stichting Wielertour 2023 in Brielle, WSV Tarwewijk voor de de viering van het 75-jarig bestaan van de speeltuin, de stichting Promotie Hellevoetsluis voor 200 jaar vuurtoren, de stichting Nieuwe Brug in Spijkenisse voor een boottocht met gehandicapten en de stichting Fietsmaatjes aan Zee voor de aanschaf van een duofiets.

Foto: Hoekse Tranentrekkers (foto door Fotostudio "InFocus")

27-03-2023