Mogelijk wordt in toekomst vloot uitgebreid met overdekte boot

De fluisterboten zijn te water gelaten

De fluisterboten zijn te water gelaten

SCHIEDAM - Het vaarseizoen van de fluisterboten begint wegens corona later dan normaal, op 1 juni, maar de boten zijn vrijdagmiddag wel al te water gelaten aan de Noordvest in Schiedam. Jan Willem de Boer was erbij. Je ziet zijn reportage door op de afbeelding hieronder in het artikel te klikken.

Voorzitter van de Stichting Rondvaarten Schiedam Ad van Leeuwen liet weten dat Mammoet jaarlijks ervoor zorgt dat de boten uit de stalling worden gehaald aan de Noordvest en daar in het water worden gelaten. Die afspraak heeft de stichting door laten gaan. We kunnen dan ook gaan proefvaren. 

Ad van Leeuwen hoopt dat er ooit ook een grote vaarroute mogelijk wordt door de Schiedamse binnenhavens. Ook gaf hij aan dat er wel eens gedacht wordt aan uitbreiding van de vloot met een kleiner maar overdekt schip. Dat zal dan ook heel 'plat' moeten zijn gezien de lage onderdoorgangen op de route.

Het nieuwe vertrekpunt is de onlangs aangelegde steiger bij molen De Walvisch. De gemeente gaat op de kade nog bankjes plaatsen voor de wachtenden. 

Lees ook onze eerdere artikelen:

Stichting Rondvaarten Schiedam verschuift start vaarseizoen naar 1 juni
https://www.deschiedammeronline.nl/cultuur/details/stichting-rondvaarten-schiedam-verschuift-start-vaarseizoen-naar-1-juni 

De fluisterboot steiger rust op 12 palen en krijgt een l-vorm
https://www.deschiedammeronline.nl/stad/details/de-fluisterboot-steiger-rust-op-12-palen-en-krijgt-een-l-vorm

Bevrijding van zwaan die achter tralies gevangen zat
https://www.deschiedammeronline.nl/stad/details/bevrijding-van-zwaan-die-achter-tralies-gevangen-zat

Aanlegsteiger bij molen de Walvisch wordt nieuwe vertrekpunt fluisterboot
https://www.deschiedammeronline.nl/stad/details/aanlegsteiger-bij-molen-de-walvisch-wordt-nieuwe-vertrekpunt-fluisterboot

17-04-2021