Bevrijding van zwaan die achter tralies gevangen zat

Bevrijding van zwaan die achter tralies gevangen zat

SCHIEDAM - Gisteravond is een zwaan bevrijd die achter de tralies gevangen zat van de ruimte onder de Spoelingbrug.

Onder de Spoelingbrug over de Noordvestgracht liggen in het vaarseizoen de Schiedamse fluisterboten. Daarom zijn er tralies om de ruimte af te sluiten. Niet bekend is hoe de achter de tralies opgesloten zwaan in dit afgesloten gedeelte kon terechtkomen.

Medewerkster Mirjam van de Dierenambulance riep aan het begin van vrijdagavond de hulp in. "Er zit nu een zwaan vast in de ruimte van de fluisterboot onder de brug bij de Noordvest. Wij komen er niet achter wie er toegang tot die ruimte kan geven. Zou u ons kunnen helpen met uw grote netwerk misschien?", vroeg zij via twitter aan Herman Kriek, Wijktoezichthouder van de gemeente Schiedam. Die antwoordde: "Mirjan, ik heb een sleutel en de Lichtblauwe Brigade Schiedam gaat kijken of de zwaan bevrijd kan worden." 

Kriek meldde na afloop van de actie: "Vanavond hebben collega’s van het team Toezicht & Handhaving van de gemeente Schiedam in samenwerking met de Dierenambulance Schiedam de zwaan onder de Spoelingbrug bij Parkweg Schiedam bevrijd. Het is een raadsel hoe de zwaan naar binnen is gekomen."

Bron foto's Herman Kriek, op twitter @HermanKriek
 
 zwaan2

09-01-2021

error showing content
error showing content

SMS-deSchiedammer (1)

30 Jaar DBK_schiedammeronline

21_0231_SCH_SWK_Banner_DeSchiedammer--250x208px_DEF

Banner sgs(002)

banner

rdc

bannerservice

irado banner 250x208 (002)

grip

error showing content