Nieuwe steiger in Nieuwe Haven is het nieuwe 'station' voor fluisterboten

Stichting Rondvaarten Schiedam verschuift start vaarseizoen naar 1 juni

Stichting Rondvaarten Schiedam verschuift start vaarseizoen naar 1 juni

SCHIEDAM - De steiger in de Nieuwe Haven bij molen De Walvisch is klaar. Deze steiger is het nieuwe 'station' voor de fluisterboten van Schiedam. Het vaarseizoen zou op 16 april starten, maar de start is vanwege het coronavirus opgeschoven naar dinsdag 1 juni. Jan Willem de Boer sprak met de voorzitter van de Stichting Rondvaarten Schiedam, Ad van Leeuwen.

De nieuwe steiger is niet toegankelijk voor rolstoelen. Wel is de trap naar de steiger een zogenoemde 'luie trap', met treden om de 10 centimeter, zodat mensen die slecht ter been zijn, zo goed als het kan en zonodig met ondersteuning, in veel gevallen deze trap wel af en op kunnen. Ook de stevige leuningen aan weerszijden kunnen hierbij helpen.

Een rollator kan aan de fietsnieten bij de museummolen De Walvisch bevestigd worden of in de museummolen, waar de kaartjesverkoop plaatsvindt, gestald worden.

Met een rolstoel op de fluisterboot gaan, was overigens vanaf de vorige steigers (Lange Haven, Molen De Palmboom) ook niet mogelijk, zo zegt Ad van Leeuwen, en is in het geheel niet mogelijk, nooit geweest.  

De reden dat de knoop doorgehakt is om de start van het vaarseizoen op te schuiven naar 1 juni is, dat de schippers en de gidsen op de fluisterboten vrijwilligers zijn met leeftijden van 60-plus en 70-plus, in de risicoleeftijd voor corona dus, en de stichting wil geen risico's nemen met de veiligheid van de vrijwilligers. Bovendien ligt de leeftijd van veel passagiers in de risicoleeftijd en ook voor passagiers wil de stichting geen gezondheidsrisico's nemen.

De tarieven zijn met een halve euro verhoogd. Dit zijn de nieuwe tarieven:
Volwassenen: € 8,00
Kinderen 4 t/m 12 jr: € 4,00
Kinderen tot 4 jaar varen gratis mee (op schoot, geen eigen zitplaats!)
Reserveren niet nodig
Met Rotterdampas: Gratis (Je kunt per pas 1 maal gratis mee varen)

02-04-2021

error showing content
error showing content
error showing content

 

SMS-deSchiedammer (1)

Logo Fonds SV

20210537 Banners Schiedammer Online - 250 X 2083

BANNER VOOR WEBSITE DE SCHIEDAMMER ONLINE

hvsbanner

sms12

 

 

error showing content