College voert slappe argumenten aan voor afwijzen van geld voor armoedebestrijding

College voert slappe argumenten aan voor afwijzen van geld voor armoedebestrijding

SCHIEDAM - Het Fonds Schiedam Vlaardingen e.o. bood de gemeente Schiedam 1 miljoen euro aan voor mensen die het financieel moeilijk hebben en ook nog eens 6 ton voor het dekken van de administratieve kosten. De gemeente heeft dit genereuze aanbod afgewezen. Jan Willem de Boer sprak hierover met Maarten Reuderink van de Ouderenpartij Schiedam. Die vindt dat het college slappe argumenten heeft aangedragen. Volgens Reuderink komt het erop neer dat het college er gewoon geen zin in had. Hieronder zie je het interview op video.

door Jan Willem de Boer (videoreportage)

Een van de slappe argumenten is, dat het college demissionair is. Waarom wordt door een demissionar college dan wel de zogenoemde molenbiotoop gewijzigd om hoogbouw in de buurt van het centrum mogelijk te maken?, zo vraagt Reuderink zich hardop af.

Dat we het nu met een demissionair college moeten doen, daar zou overigens zeer binnenkort een einde aan komen. Volgens Reuderink is er 'witte rook' inzake het vormen van een nieuw college.

De Ouderenpartij Schiedam en het AOV vroegen de burgemeester inmiddels om informatie om beter inzicht te kunnen krijgen in waarom het aanbod van het Fonds Schiedam Vlaardingen e.o. is afgewezen. Dat kun je lezen in onderstaand artikel:
'We willen alle ins en outs weten over deze voor ons onnavolgbare beslissing'

GroenLinks stelde er schriftelijke vragen over:
'Afslaan steun voor armoedebestrijding van niet € 1 miljoen maar zelfs € 1,6 miljoen'

22-06-2022