OPS en AOV vragen burgemeester Lamers opheldering over weigeren van miljoen euro

'We willen alle ins en outs weten over deze voor ons onnavolgbare beslissing'

'We willen alle ins en outs weten over deze voor ons onnavolgbare beslissing'

SCHIEDAM - AOV en OPS hebben aan burgemeester Lamers opheldering gevraagd over het niet aanvaarden door de gemeente van een miljoen euro voor bestrijding van armoede in Schiedam. Dit miljoen werd de gemeente voor dit doel geboden door het Fonds Schiedam Vlaardingen e.o.

"Geachte heer Lamers,

Volgens berichtgeving in de lokale media heeft de Gemeente Schiedam een miljoen van het Fonds Schiedam Vlaardingen e.o. geweigerd voor de bestrijding van armoede in Schiedam. De fracties van het AOV en de OuderenPartij Schiedam kijken daarvan op.

De reden hiervoor is onder andere dat het huidige college demissionair is en geen ingrijpende beslissingen kon / kan nemen. Het AOV en de OuderenPartij Schiedam zijn van mening dat de bestrijding van armoede in Schiedam nooit een controversieel punt kan zijn.

Voor beide partijen hierover vragen gaan stellen, willen we graag alle ins en outs weten over deze voor ons onnavolgbare beslissing.

Wij verzoeken u de volgende informatie openbaar te maken:

1. Alle informatie en correspondentie tussen de gemeente Schiedam, Fonds Schiedam Vlaardingen e.o. en andere relevante partijen over dit onderwerp. Alle vormen van voorbereiding, bespreking, onderhandelingen vanuit de gemeente, het college of leden van het college of betrokkenheid hierbij, in de breedste zin van het woord, verstaan wij hier ook onder. Onder correspondentie verstaan we onder andere mail, communicatie via de telefoon (waaronder whatsapp) en voicemail.

Het AOV en de OuderenPartij Schiedam zijn geen expert in het doen van verzoeken op basis van de Wet Open Overheid. Als dit verzoek niet conform de regels is gedaan of als de strekking u niet duidelijk is, ontvangen we graag binnen 5 werkdagen hierover bericht.

De wettelijke termijn voor het voldoen aan een WOO-verzoek is maximaal 4 weken. Wanneer het college van B&W hier niet aan kan voldoen en overgaat tot uitstel (‘verdagen’), vragen wij het college dit puntsgewijs te motiveren. Van informatie die het college wel al beschikbaar heeft ter openbaarmaking, vragen wij u dit zo snel mogelijk te doen. Tot het einde wachten om alles in 1 keer beschikbaar te stellen, hoeft wat ons betreft niet. Indien u dit wel van plan bent, vragen wij u dit binnen 5 werkdagen kenbaar te maken. Wij zullen ons WOO-verzoek dan splitsen in losse punten/WOO-verzoeken, zodat deze individueel en met de gewenste voortvarendheid behandeld kunnen worden.

We verwachten dat het college de noodzakelijke stappen neemt om tot zo volledig mogelijke openbaarmaking van informatie en correspondentie over te kunnen gaan. Wanneer u tot de conclusie komt dat u (een deel van) de informatie niet openbaar kan maken, ontvangen we graag informatie over de aard hiervan en de beweegredenen om tot niet-openbaarmaking te besluiten.

Namens het AOV
Cock de Jong
Fractievoorzitter AOV Schiedam

Namens de OuderenPartij Schiedam,
Maarten Reuderink Voorzitter OuderenPartij Schiedam"

https://vng.nl/sites/default/files/2021-03/handreiking-van-wob-naar-woo.pdf

14-06-2022