Opening watertappunt in Schiedam Zuid

Met waterbidons voor jongeren en koffie voor de ouderen uit de Gorzen

Met waterbidons voor jongeren en koffie voor de ouderen uit de Gorzen

SCHIEDAM - Zondagmiddag is door Roangelo en wethouder Antoinette Laan een watertappunt officieel in gebruik genomen in het groengebied bij de Maasboulevard.

Roangelo en nog twintig jongeren in de Gorzen namen het initiatief om een watertappunt te plaatsen. Met behulp van Stichting J&S werd een aanvraag ervoor ingediend bij de gemeente. Dat leidde uiteindelijk tot de aanleg van het watertappunt. Gisteren waren er diverse sportieve activiteiten en werden er naast het watertappunt onder meer ook een parcours en fitnesstoestellen officieel in gebruik genomen.

Roangelo en de wethouder vulden als eerste een bidon. "Het was een mooie opening met de jongeren. Iedereen kreeg een bidon om te vullen met water. Ze zijn er hartstikke trots op dat er nu een watertappunt is", zegt Mieke Wigmans van Stichting J&S, op de foto hieronder samen met Roangelo.

kleinm

Kenmerkend voor Stichting J&S is dat de stichting jongeren en ouderen in de wijk weet te verbinden. Ook voor de officiële opening gistermiddag werden ouderen uit de wijk uitgenodigd om bij het feestelijke moment aanwezig te zijn. Al ging het dan om een watertappunt, een geurende bak vers gezette filterkoffie of kopje thee werd door de jongeren Dewi, Tiffany en Robbin klaargezet voor de ouderen uit de Gorzen. 

Het Watertappunt wordt aangegeven met dit bord, dat gemaakt is door kunstenares Esther Pieterse (links op de foto) van de Stichting Pimp je Wijk.

watertap (2)

Foto's door Stichting J&S

Zie ook de reportage door Jan Willem de Boer van JW TV, door onderstaande afbeelding aan te klikken.


20-09-2021

banner muziek schiedam

30 Jaar DBK_schiedammeronline

bannersfg

30236-1-Start_Zomerregeling_GFTE_SchiedamOnline-250x208px-v1 (002)

21_0231_SCH_SWK_Banner_DeSchiedammer--250x208px_DEF

Banner sgs(002)

banner

rdc

bannerservice

irado banner 250x208 (002)