Sportfaciliteiten aan Maasboulevard worden vanmiddag geopend

Sportfaciliteiten aan Maasboulevard worden vanmiddag geopend

SCHIEDAM - Op zondag 19 september vindt de officiële opening plaats van de fitnesstoestellen, het watertappunt en het bootcampparcours aan de Maasboulevard.

sportmaas4

Sportwethouder Antoinette Laan opent om 13.30 uur deze sportieve locaties langs de Nieuwe Maas door de nieuwe informatieborden te onthullen.

"De omgeving van de Maasboulevard ontwikkelt zich tot een plek waar bewegen, sporten en werken aan een gezonde levensstijl centraal staan. Om Schiedammers te stimuleren meer water te drinken is een watertappunt aangelegd. De outdoor-fitnesstoestellen zijn vorig jaar eerst als proef geïntroduceerd. Toen de toestellen een succes bleken is besloten ze blijvend te plaatsten. Twee maanden geleden zijn op het asfalt van de Maasboulevard beweeg- en sportmarkeringen aangebracht. Sporters kunnen deze markeringen, met interessante verwijzingen naar de Schiedamse haven, goed gebruiken om te trainen in de buitenlucht. Zondag worden ook borden in gebruik genomen met meer informatie en QR-codes die verwijzen naar instructievideo’s", aldus de gemeente.

Beweeg- en sportclinics
Omdat voor het tweede achtereenvolgende jaar het beweeg- en sportevenement Southbeach aan de Maasboulevard is uitgesteld, kiest de organisatie nu voor kleiner alternatief programma in de wijk Zuid. Dagelijks is er in de Nationale Sportweek iets te doen op het gebied van bewegen. Ook Schiedammers uit andere wijken kunnen zich hiervoor aanmelden.

Zondag is er tussen 13.00 en 16.00 uur op de drie plekken een aanbod voor jong en oud om te ervaren hoe je kunt bewegen en sporten. Verschillende professionals verzorgen dan clinics.

Ook aandacht voor mobiliteit
Vrijwel tegelijk met de Nationale Sport Week is het ook European Mobility Week. Daarom is er zondag ook aandacht voor mobiliteit. "Want bewegen en mobiliteit kunnen soms dicht bij elkaar liggen", zo merkt de gemeente in een persbericht op. Zondag zijn er onder meer smoothiefietsen, waarmee deelnemers een eigen smoothie kunnen maken door flink door te ‘fietsen’, en BMX-workshops.

Meer activiteiten
De Nationale Sportweek is van 17 tot en met 26 september. Vanaf komend weekend is er een vol programma voor jong en oud in de wijk Zuid in het kader van deze Nationale Sportweek. Het volledige programma is te vinden op www.lekkerbezigschiedam.nl/agenda

Foto's door Louise Melchers

sportmaas3

Zie onder een eerdere reportage over de fitness-toestellen op de Maasboulevard door JW TV Schiedam, de video kun je zien door hieronder op de afbeelding met pijltje te klikken

19-09-2021

error showing content