130 nieuwe appartementen aan Stationsplein

Drie etages slopen, daarna acht etages erbovenop bouwen

Drie etages slopen, daarna acht etages erbovenop bouwen

SCHIEDAM - Van deze kantoorflat aan het Stationsplein - het zogenoemde AMEC-gebouw - worden drie verdiepingen gesloopt, waarna er acht nieuwe verdiepingen bovenop worden gebouwd door middel van houtskeletbouw. Het levert in totaal 130 nieuwe huurwoningen op.

Donderdag 8 juli heeft de gemeenteraad goedkeuring gegeven om te mogen afwijken van het bestemmingsplan, waarmee het mogelijk wordt de kantoorflat te herbestemmen tot woonflat.

Dit is een particulier initiatief van Remmert Honig. Hij heeft dit project Terras aan de Schie genoemd. Met het besluit van de gemeenteraad kan de procedure voor een wijziging van het bestemmingsplan voor Terras aan de Schie in gang worden gezet. De ontwikkelaar verwacht oktober 2021 te starten. De verwachte oplevering van de appartementen is oktober 2022.

De ontwikkeling 'Terras aan de Schie' is een van de projecten binnen de gebiedsontwikkeling SchieDistrict. De gemeente hierover: "Woningbouw binnen SchieDistrict brengt verhuisbewegingen in de stad op gang en trekt nieuwe doelgroepen aan. Door woningbouw op deze locatie bij het station Schiedam Centrum ontstaat een verbinding tussen de bedrijventerreinen aan de ene kant van de snelweg en het centrum aan de andere kant. De toekomstige woningen dragen bij aan het versterken van het economisch vestigingsklimaat in de nabijgelegen bedrijvenpolders."

Afbeelding: artist's impression, door VANWILSUMVANLOON architectuur & stedenbouw, bron website https://www.terrasadschie.nl/

Zie meer afbeeldingen in ons eerdere artikel:
https://www.deschiedammeronline.nl/stad/details/deze-torenflat-hoger-maken-en-er-130-woningen-in-realiseren


09-07-2021

bannewenne

30 Jaar DBK_schiedammeronline

bannersfg

Banner sgs(002)

banner

rdc

bannerservice

irado banner 250x208 (002)