Zo ziet de brug die over de brug heen gaat eruit

Zo ziet de brug die over de brug heen gaat eruit

SCHIEDAM - Als je over de Westvest rijdt, merk je normaal gesproken amper dat je over een brug gaat. Het water eronder verbindt de Nieuwe Haven met de Korte Haven. Er is nu een tijdelijke brug over deze brug heen gelegd.

brug2 (2)

In tegenstelling tot de normale situatie kan er maar in één richting tegelijk een auto over de brug. (Brom)fietsers hoeven niet over de tijdelijke brug heen. Die kunnen er langs fietsen. Voetgangers kunnen over een voetpad. 

Het metselwerk van de historische welfbrug in de Westvest is slecht en dient te worden verbeterd. Lees ook ons eerdere artikel.

Uit het Verkeersbesluit blijkt dat deze tijdelijke situatie langer duurt dan vier maanden. Ook is hierin te lezen dat voor het passeren van de brug een maximum snelheid zal gelden van 15 km per uur en dat dit aangegeven zal worden door middel van verkeersborden. Hier kun je het volledige Verkeersbesluit inzien. Deze brug staat in de gemeentelijke administratie bekend als brug 67. 

Foto's: 
Geheel boven: tijdelijke brug gezien van de Westvest rijdend richting de molen De Drie Koornbloemen (foto door Rob van der Stel)
Foto onder het intro: tijdelijke brug gezien komend vanaf de Vellevest (foto door Jan Schrijver)
Foto onder: de welfbrug gezien vanaf de Korte Haven (foto door Jan Schrijver)

brug3 (2)

11-01-2022