Afsluitingen aanstaande maandag

Er komt een tijdelijke brug over de historische welfbrug

Er komt een tijdelijke brug over de historische welfbrug

SCHIEDAM - Aanstaande maandag 10 januari wordt een tijdelijke brug geplaatst over de historische brug tussen de Nieuwe Haven en de Korte Haven.

Deze welfbrug is een gemeentelijk monument. Het metselwerk van dit gemeentelijke monument is slecht, zo meldt de gemeente. Bovendien blijkt vrachtverkeer voor schade aan het gewelf te zorgen.

De tijdelijke brug wordt één rijbaan breed, maar is wel voor twee richtingen berijdbaar. De gemeente plaatst voorrangsborden bij de brug. Voetgangers en fietsers kunnen gebruikmaken van de rijbaan naast de brug.

De werkzaamheden duren aanstaande maandag van 07.00 uur tot 17.00 uur. Dan kun je niet over de welfbrug rijden. Er komen omleidingsborden. De Korte Haven noordzijde en zuidzijde zijn afgesloten. Beide zijden blijven wel bereikbaar voor hulpdiensten. De Westvest is een tweerichtingenweg van en naar de Oranjestraat. 

Niet parkeren op de Westvest
"Op sommige plekken is de Westvest niet breed genoeg voor tweerichtingsverkeer. Wij vragen de bewoners daarom om op 10 januari van 07.00 uur tot 20.00 uur hun auto niet te parkeren op de Westvest. Wij adviseren de auto te parkeren op het parkeerterrein Westmolenkwartier", aldus de gemeente.

Niet parkeren Korte Haven noordzijde
De aannemer heeft ruimte nodig voor zijn werkgebied. Daarom wordt de Korte Haven noordzijde afgesloten voor doorgaand verkeer. "Wij vragen de bewoners hun auto op zondag 9 januari op of rond de Vlaardingerstraat en de Noordvest te parkeren", meldt de gemeente.

Foto: een bootje in de Nieuwe Haven, op het punt om onder de welfbrug door te gaan en in de Korte Haven terecht te komen, foto bron gemeente Schiedam

04-01-2022