Zielig (kerst?)boompje op het Stadserf?

Zielig (kerst?)boompje op het Stadserf?

SCHIEDAM - De binnenstad is door gemeente en door winkeliers gezellig versierd met een flink aantal kerstbomen. Zoals gebruikelijk pronkt de grootste boom op de Grote Markt tegenover het oude stadhuis. Tegenover het huidige stadhuis staat nu ook een boom, nou ja een boompje, met bladeren die wat weg hebben van naalden. Het boompje valt in het niet op de steenvlakte die het Stadserf is.

boomk

Zou het een eerste stap zijn in de door de gemeente beoogde vergroening van het Stadserf? Je moet ergens beginnen. En inderdaad: "We gaan het Stadserf aantrekkelijker maken door het te vergroenen! Op de Nationale Boomfeestdag op woensdag 15 november 2023 vond de eerste aanzet met een boom in bak plaats door wethouder Anouschka Biekman", zo meldt de gemeente op deze pagina haar website. "Volgend jaar introduceren we nog meer boombakken, gevuld met een harmonieuze mix van heesters en bomen. Het voordeel hiervan is dat de bakken verplaatsbaar zijn en niet in de weg hoeven te staan tijdens evenementen", zo belooft de gemeente. 

In de boompot die er nu - nog wat 'eenzaam' - staat, is een bordje te zien met erop de naam van de betreffende boom: sequoia sempervirens ofwel kustmammoetboom. Het is een boom uit de familie van de cipressen. Deze Amerikaanse exoot kan in zijn thuiscontinent wel meer dan 115 meter hoog worden. In Europa wordt tot nog toe na 150 jaar groei een hoogte van 40 meter gehaald. Zie voor meer informatie deze Wikipedia-link.

Lees ook:
Ondanks de regen verzamelden veel Schiedammers zich rond de kerstboom
Video-impressie van Kaarsjesavond door JW

Meerdere winkeliers zetten kerstboom voor hun winkel

Foto's door Louise Melchers en Jan Schrijver (gemaakt op 14-12-2023)

IMG_4799 (1)

14-12-2023