Hoogstraat-winkeliers bedachten razendsnel alternatief plan

Dit jaar geen sfeerverlichting boven de Hoogstraat

Dit jaar geen sfeerverlichting boven de Hoogstraat

SCHIEDAM - Zo zag de sfeerverlichting in de Hoogstraat er vorig jaar uit in december. "Helaas is er dit jaar geen sfeerverlichting mogelijk boven de Hoogstraat, door een foute planning van de aannemer", zo meldde Stichting Centrummanagement Schiedam gisteren op haar Facebook-pagina 'Schiedam Centrum SCS'.

Het Centrummanagement vervolgde: "Laten we het dan maar gewoon zo?? Nee natuurlijk niet, we verzinnen snel een alternatief plan met alle collega's. Vanaf vandaag zie je bij diverse winkels een mooie strakke kerstboom met verlichting voor de deur staan. Bijna alle ondernemers hebben hun eigen winkel ook extra aangekleed met licht dus maken we met elkaar alsnog die heerlijke kerstsfeer!

In alle andere straten van ons centrum zie je wel de bekende sfeerverlichting hangen... worden we blij van."

Hier lees je de desbetreffende Facebookpost van Schiedam Centrum SCS.

Reactie op ons artikel door Centrummanagement-voorzitter Maurice Haverkamp
Wij schreven (10-12) dat het hier gaat om de 'gemeentelijke sfeerverlichting'. Dat klopt niet, zo meldt Maurice Haverkamp vandaag (11-12). Hij schrijft: "Ik wil graag de juiste informatie aan dit artikel toevoegen. De sfeerverlichting wordt niet door de gemeente verzorgd maar door het Centrummanagement. Alleen de verantwoordelijkheid van de verlichting op de Broersvest ligt bij de gemeente. De rest is de verantwoordelijkheid van Centrummanagement. De aannemer van Hoogstraat Plus heeft begin november aangeven de deadline voor het ophangen van de spankabels over de Hoogstraat (waaraan de sfeerverlichting normaliter opgehangen wordt) niet te halen. SCS heeft daarop in samenspraak met en met steun van de gemeente een alternatief plan uitgevoerd. Het alternatief wordt zeer goed ontvangen door zowel de ondernemers als de bezoekers.
boompjes
Voor de geïnteresseerden, dit zijn de boompjes op de foto voor Cafe 't Anker Schiedam."

Foto boven het artikel: de sfeerverlichting in de Hoogstraat in december 2022 (foto door Louise Melchers)

10-12-2023