Actie van Bomenridders en Scouting Franciscus Lodewijkgroep

Zaterdag krijgt zomerlinde bij Babbels een TreeTag

Zaterdag krijgt zomerlinde bij Babbels een TreeTag

SCHIEDAM - Om de Schiedammers bewust te maken van de waarde en het belang van bomen in hun stad, gaan de Schiedamse Bomenridders samen met de Scouting Franciscus Lodewijkgroep een TreeTag (een informatieblad) bevestigen aan een belangwekkende boom in onze stad: een zomerlinde.

Samen met deze scoutinggroep wordt op zaterdag 17 juni rond 10.30 uur de TreeTag aan de zomerlinde onthuld. Deze mooie boom staat op het plein voor Grand Café Babbels aan de Gerrit Verboonstraat. 

Op het informatieblad dat aan de boom bevestigd wordt zal dan o.a. te lezen zijn wat de diameter van de stam is, hoe hoog de boom is en hoeveel m2 aan bladeren er ’s zomers te vinden zijn aan het betreffende exemplaar. Met behulp van een internationale rekenmethode is bepaald hoeveel dagen zuurstof de boom jaarlijks levert voor 1 persoon en hoeveel liter regenwater hij jaarlijks vast kan houden.

De Schiedamse Bomenridders hebben deze berekeningen voor in totaal 12 stadsbomen in diverse wijken laten uitvoeren. Deze Tree Tag is de derde die geplaatst wordt. In de loop van de komende weken zullen nog 9 á 10 TreeTags in Schiedam onthuld worden, aldus de Bomenridders Schiedam.

De eerste TreeTag bij Het Windas

De TreeTag aan de watercipres op de PKO-laan

Wil je iets vragen aan de Bomenridders? Dat kan via schiedam@debomenridders.nl

Meer informatie over de TreeTags is hier te lezen:  https://www.piusfloris.nl/pius-floris/treetags

Afbeelding2

15-06-2023