Watercipres aan PKO-laan krijgt informatiekaart omgehangen

Bomenridders maken gemeente en gemeenschap bewust van belang bomen

Bomenridders maken gemeente en gemeenschap bewust van belang bomen

SCHIEDAM - Om de Schiedammers bewust te maken van de waarde en het belang van bomen in hun stad, gaan de Schiedamse Bomenridders vergezeld van leerlingen van obs De Peperklip een zogenoemde TreeTag bevestigen aan een boom, in dit geval een watercipres.

Samen met de leerlingen van groep 5 zal op dinsdag 6 juni rond 13.00 uur de TreeTag worden bevestigd aan één van de overgebleven watercipressen op de Professor Kamerlingh
Onneslaan. Op de boom zal dan onder meer te lezen zijn wat de diameter van de stam is, hoe hoog de boom is en hoeveel m2 aan bladeren er ’s zomers te vinden zijn aan het betreffende exemplaar. Met behulp van een internationale rekenmethode is bepaald hoeveel dagen zuurstof de boom jaarlijks levert voor 1 persoon en hoeveel liter regenwater hij jaarlijks vast kan houden.

De Schiedamse Bomenridders hebben deze berekeningen voor in totaal 12 stadsbomen in diverse wijken laten uitvoeren. In de loop van de komende weken zullen nog 10 TreeTags in Schiedam onthuld worden.

De eerste boom die een dergelijk plakkaat bevestigd kreeg was de Vleugelnoot nabij obs Het Windas aan de Nachtegaallaan. Daar kun je meer over lezen in ons eerdere artikel.

Meer informatie over de TreeTags is hier te lezen: https://www.piusfloris.nl/pius-floris/treetags

 

 

03-06-2023

244504_Banner_SchiedammmerOnline_Maagdarm Ischemie Centrum_250x208_v2

20230323 Banners Bieb 6x 250 x 208-6bannerswv250

thumbnail_Banner  (1)

bannerservice

irado banner 250x208 (002)