Bibliotheek hoopt dat het mysterie bij eindfeest Kinderboekenweek is opgelost

Wie herkent deze man die beweert dat hij de nieuwe bieb-directeur is?

Wie herkent deze man die beweert dat hij de nieuwe bieb-directeur is?

SCHIEDAM - De Bibliotheek Schiedam heeft een spannende week beleefd. Tijdens de opening van de Kinderboekenweek 2021 werden medewerkers verrast door een meneer die zei dat hij de nieuwe directeur is. Hij had een raar tulpenpak aan en zei dat hij Theo Schildklier heet... Wie herkent deze man?

IMG_4045

De medewerkers werden ontzettend ongerust, want directeur Theo was al een paar dagen niet gezien en hij was ook niet aanwezig voor de opening. Nu deze vervelende man opeens verscheen, heeft de Bibliotheek Schiedam direct een privédetective en de politie ingeschakeld.

Lees ook:
Directeur is al een paar dagen vermist

Videoboodschap
Diezelfde dag nog ontving de bibliotheek een videoboodschap. Daarop lijkt directeur Theo te worden ontvoerd uit zijn kantoor. De kinderen die bij de opening aanwezig waren, zijn direct met de privédetective en de politie aan de slag gegaan om aanwijzingen te verzamelen. Zo is de zakdoek van de nep-directeur gevonden en wordt de ontvangen ansichtkaart onderzocht. De Bibliotheek Schiedam zou het fijn vinden als alle kinderen in Schiedam meedoen aan de workshops die tijdens de Kinderboekenweek worden georganiseerd. Zij kunnen dan hele goede speurneuzen worden en de bibliotheek helpen directeur Theo te vinden. 

Eindfeest zondag 17 oktober
Op de website kun je voor deze workshops opgeven. Zo kun je meedoen aan de sport-en-spelworkshop op 13 oktober, maar je kunt je ook inschrijven voor de workshop Razzle Dazzle Camouflage of Krabbelrobots maken. Op zondag 17 oktober is het Eindfeest van de Kinderboekenweek van 13.30 tot 16.30 uur in de Korenbeurs aan de Lange Haven 145. Dan kun je ook nog veel workshops volgen en ontdekt de bibliotheek hopelijk wat er met de ontvoerde directeur is gebeurd. 

Tekst: Bibliotheek Schiedam
Foto's: bron Bibliotheek Schiedam

Start kinderboekenweek 2021 72 dpi-9187 (002)

 

11-10-2021