Kinderboekenweek met groot eindfeest in de Korenbeurs

'Directeur bibliotheek moet Kinderboekenweek openen, maar is al een paar dagen vermist'

'Directeur bibliotheek moet Kinderboekenweek openen, maar is al een paar dagen vermist'

SCHIEDAM - De Kinderboekenweek start dit jaar op woensdag 6 oktober. Tien dagen lang organiseert de Bibliotheek Schiedam een leesfeest voor de kinderen van Schiedam met workshops, interactieve games en een knallend eindfeest.

Alle festiviteiten staat in het teken van 'Worden wat je wilt'. Kinderen kunnen op zoek naar hun talenten. "Naarmate 6 oktober dichterbij komt, gebeuren er wel mysterieuze dingen in de Korenbeurs. Zo is directeur Theo, die de opening van de Kinderboekenweek zal verrichten, al een paar dagen vermist…. En er sluipt sinds dit weekend een man rond in de bibliotheek, die op zoek is naar speciale boeken. Wat zou dat betekenen?", voert de bibliotheek de spanning op.

"Het maakt niet uit wie je bent of waar je vandaan komt, of je goed bent in rekenen of juist in tekenen, of je vier jaar bent of al tien, ieder kind kan worden waar hij van droomt", schrijft de bibliotheek. "Kinderboeken zijn een onuitputtelijke bron om over beroepen na te denken of te fantaseren. Tijdens de Kinderboekenweek 2021 (en natuurlijk ook daarvoor en daarna) kun je alles worden wat je wil!"

Botenbouwer of vlogger?
"De Bibliotheek Schiedam organiseert allerlei workshops op verschillende dagen om je te helpen ontdekken welke talenten je precies in huis hebt. Zo kun je bijvoorbeeld met schrijver Michael Reefs mee op avontuur: los een paar opdrachten op en vang de ontsnapte sprookjes en doe ze terug in de Geheimzinnige Koffer. Maar je kunt ook een duurzame en zeevaardige boot leren bouwen. Zo kun je niet alleen mensen maar ook afval opsporen en word je een echte wereldredder. En op woensdag 13 oktober kun je je sportieve skills op verschillende sportonderdelen testen onder leiding van coaches van de Betrokken Spartaan", zo spreekt de bibliotheek de kinderen aan.

Deelname workshops gratis
De workshops zijn allemaal gratis en de meeste workshops worden meerdere keren gegeven. Wel dienen de kinderen zich van tevoren op te geven. Alle informatie en aanmeldmogelijkheden staan op https://www.debibliotheekschiedam.nl/kinderboekenweek.html

Voor sommige workshops is het aantal plaatsen beperkt.

"En willen de kinderen van Schiedam in de tussentijd kijken of ze directeur Theo nog ergens zien? Hij is voor het laatst gezien in de omgeving van de Korenbeurs. Het zou toch vervelend zijn als hij de opening mist…", zo besluit de bibliotheek haar maandagmiddag verstuurde persbericht.

27-09-2021