Gedoneerde Proosjes gaan verdubbeld naar 'Schiedammers helpen Schiedammers'

Wethouders overhandigen cheque van 2400 euro aan Laura Waalboer

Wethouders overhandigen cheque van 2400 euro aan Laura Waalboer

SCHIEDAM - Wethouders Frans Hamerslag en Petra Zwang overhandigen vrijdag 23 juni de cheque van de door ambtenaren gedoneerde Proosjes aan Laura Waalboer van 'Schiedammers helpen Schiedammers'.

De ambtenaren van de gemeente krijgen als eindejaargeschenk de Proosjes, speciale munten die bij lokale ondernemers in Schiedam kunnen worden uitgegeven. Maar de munten mogen ook gedoneerd worden aan het goede doel.

In totaal is er door de ambtenaren van de gemeente Schiedam € 1.200 aan Proosjes gedoneerd aan Schiedammers helpen Schiedammers. De gemeente heeft besloten dit bedrag te verdubbelen, vanuit het armoedebeleid.

Lees over de werking van Schiedammers helpen Schiedammers ons eerdere artikel:
Cadeaubonnenplan 'Schiedammers helpen Schiedammers'

Waalboer heeft onlangs nieuwe deelnemende bedrijven toegevoegd, die meedoen. Zij meldt dat als volgt: "Dierenliefhebbers opgelet! Werden jullie ook zo geraakt door een item bij OP1 waaruit bleek dat veel arme mensen de rekening van de dierenarts niet meer kunnen betalen en daardoor een behandeling uitstellen? Hoe schrijnend! Maar in Schiedam hebben we daar (iets van) een oplossing voor, want vanaf nu doen DierenDokters Schiedam en Dierbenodigdheden Schiedam mee met het cadeaubonnenplan! Dus als je dierenleed wil voorkomen, de plaatselijke dierwinkel wil ondersteunen én arme mensen in Schiedam wil helpen en je kan het missen...koop dan zo'n cadeaubon en je krijgt echt heel veel waar voor je geld."

Foto: Laura Waalboer tijdens de uitreiking van de Valentijnsprijs 2023, zie over de Valentijnsprijs dit eerdere artikel

 

20-06-2023