Wethouder Ruseler hijst straks deze nieuwe Regenboogvlag

Wethouder Ruseler hijst straks deze nieuwe Regenboogvlag

SCHIEDAM - Vanochtend om 9.00 uur hijst wethouder Duncan Ruseler de regenboogvlag als aftrap van het Regenboogweekend. Het gaat om een nieuwe regenboogvlag, die specifiek voor Schiedam is.

Op de vlag zie je een strop en het jaartal 1803. In dat jaar werd Jillis Bruggeman in Schiedam vanwege zijn geaardheid terechtgesteld en eindigde hij zijn leven in Schiedam aan de galg. 

Dit jaar is de eigen Schiedamse regenboogvlag voor het eerst in de stad te zien. Ook een aantal andere organisaties in Schiedam hijsen dit weekend de Schiedamse regenboogvlag. Wethouder Ruseler hijst de vlag rond 9.00 uur aan de Broersvest, nabij de ruïne.

Het Regenboogweekend is georganiseerd door LHBTI Schiedam met diverse partners uit de stad en vindt plaats van vrijdag 8 tot en met maandag 11 oktober.

Het Regenboogweekend wordt op maandag 11 oktober (Coming Out Dag) afgesloten met de uitreiking van de landelijke Jillis Bruggeman Penningen en regionale Opstekers in de Korenbeurs.

Lees ook:
De Jillis Bruggeman penning gaat naar Splinter Chabot en Sandro Kortekaas
https://www.deschiedammeronline.nl/stad/details/de-jillis-bruggeman-penning-gaat-naar-splinter-chabot-en-sandro-kortekaas
 
Regenboog Weekend in Schiedam
https://www.deschiedammeronline.nl/stad/details/regenboog-weekend-in-schiedam-en-uitreiking-jillis-bruggeman-penning

Morgen is het 20 jaar geleden dat burgerlijk huwelijk voor mensen van gelijk geslacht mogelijk werd
https://www.deschiedammeronline.nl/stad/details/morgen-is-het-20-jaar-geleden-dat-burgerlijk-huwelijk-voor-mensen-van-gelijk-geslacht-mogelijk-werd
 

Afbeelding: de Schiedamse regenboogvlag (bron gemeente Schiedam)

 

08-10-2021