Regenboog Weekend in Schiedam en uitreiking Jillis Bruggeman Penning

Regenboog Weekend in Schiedam en uitreiking Jillis Bruggeman Penning

SCHIEDAM - Van 8 tot en met 11 oktober wordt het 'Regenboog Weekend' gehouden in Schiedam. Op maandagavond 11 oktober aanstaande wordt de Jillis Bruggeman Penning uitgereikt in de Korenbeurs in Schiedam. Die maandag is het Nationale Coming Out Dag. De dagen ervoor zijn er ook verschillende activiteiten in het kader van LHBTI-acceptatie. 

In tegenstelling tot andere jaren zijn er twee personen die de Jillis Bruggeman Penning krijgen uitgereikt, te weten Splinter Chabot en Sandro Kortekaas. Dat werd al in maart van dit jaar bekendgemaakt. Ook de andere onderscheidingen, de Opstekers, zullen worden uitgereikt. Zie over de bekendmaking ons eerdere artikel.

De drie dagen voorafgaand aan de Coming Out Dag zijn er activiteiten in het kader van de LHBTI-acceptatie. Zo is er op vrijdag 8 oktober een vrijdag borrel 'Pink Edition' bij Césant in de Korenbeurs, inclusief DJ. "De bekende vrijmibo in een genderdivers jasje. Met muziek van DJ Sandra Khouw. Dresscode: rainbow-something & open mind. Na afloop afterparty in de binnenstad. Trans, bi, lesbisch, homo, hetero, cisgender - feesten doen we samen!", zo schrijft de organisatie. 

Op zaterdag 9 oktober is er opnieuw een borrel in de binnenstad, de 'Queer Meet-up' borrel. In de avond wordt de film 'Eté 85' gedraaid in Wenneker Cinema.

Op zondagmiddag is er voor jongeren tussen 8 en 18 jaar van 13.00 tot 15.00 uur dichten met de stadsdichter in de Korenbeurs, onder leiding van Yvette Neuschwanger en SchiedamsLef.

Van 15.30 - 17.00 uur is er in de Korenbeurs de lezing 'Jillis en LHBTI-emancipatie' door Theo van der Heijden en Han van der Horst.

Meer informatie en reserveren via https://www.lhbtischiedam.nl/regenboogweekend

Eerder werd de Jillis Bruggeman Penning uitgereikt aan:

· Claudia de Breij (2020)

· Boris Dittrich (2019)

· Barbara Barend (2018)

· Arie Boomsma (2017)

· Michael van Praag (2016)

· Amnesty International (2015).

Foto's: in 2020 vond de uitreiking van de penning plaats in de kapel van het Stedelijk Museum Schiedam; het pand waarin het museum huist wordt momenteel gerenoveerd. In 2020 ontving Claudia de Breij de penning uit handen van Jeroen Ooijevaar, de wethouder die onlangs zijn ontslag indiende; foto onder Claudia de Breij op de foto met agenten die zich inzetten voor 'Roze in Blauw' (foto's door Jan Schrijver (c) De Schiedammer Online)

claudia

28-09-2021

bestuurslid

Banner sgs(002)

banner

rdc

bannerservice

irado banner 250x208 (002)

grip