In het atelier van het museum:

Wenskaarten maken met diamond painting 

Wenskaarten maken met diamond painting 

SCHIEDAM - In het atelier van het Stedelijk Museum Schiedam kun je binnenkort een wenskaart versieren met diamantjes.  Het atelier is daarvoor op 28 december en 3 januari de gehele dag open. Je kunt er met het zogenoemde diamond painting aan de slag onder begeleiding van een museumdocent.

Deelnemers die al bekend zijn met diamond painting kunnen op een blanco kaart werken.  Er zijn ook kaarten met figuren en patronen als hulpmiddel. De kaart mag je als deelnemer mee naar huis nemen. "Je kunt er ook voor kiezen om de kaart achter te laten. Deze kaarten sturen wij naar mensen die wel een warme groet kunnen gebruiken in de koude wintermaanden", zo laat het museum weten.

Het atelier van het museum is een ontmoetingsplaats voor jong en oud, iedereen mag binnen komen wandelen. Voor kinderen onder de 6 jaar geldt dat zij onder begeleiding van een volwassene mee kunnen doen.

De activiteit wordt georganiseerd in het verlengde van de tentoonstelling 'Samen oud, samen thuis. Ouderen van de Frankelandgroep verbeelden hun verhaal' (t/m 15 januari 2023). (lees meer over de expositie in ons eerdere artikel: Werk van Schiedamse ouderen te zien in museum)

Data: woensdag 28 december en dinsdag 3 januari
Tijd: van 11.00 tot 17.00 uur
Voor iedereen (kinderen onder de 6 jaar met begeleiding)
Locatie: het atelier op de benedenverdieping van Stedelijk Museum Schiedam
Gratis deelname, wel moet er een toegangskaartje voor het museum gekocht worden (voor inwoners van Schiedam geldt een gereduceerd tarief; een toegangskaartje voor het museum kost voor inwoners van Schiedam 5 euro)

Lees ook:
Workshop 'Een ode aan je handen' in het museum

Foto door Marco de Swart

02-12-2022