'Samen oud, samen thuis. Ouderen van de Frankelandgroep verbeelden hun verhaal'

Werk van Schiedamse ouderen te zien in museum

Werk van Schiedamse ouderen te zien in museum

SCHIEDAM - In de Stadsgalerij in het Stedelijk Museum Schiedam is werk te zien dat gemaakt is door bewoners en cliënten van de Frankelandgroep.

Samen oud, samen thuis

De werken in de tentoonstelling 'Samen oud, samen thuis. Ouderen van de Frankelandgroep verbeelden hun verhaal' zijn gemaakt door bewoners en cliënten van de Frankelandgroep en zijn het resultaat van de wedstrijd Project Kunst. Deelnemers konden een kunstwerk insturen dat past binnen het thema ‘samen’. Vanwege het grote succes van de wedstrijd werd het Stedelijk Museum Schiedam benaderd. Het werk van de vijf winnaars – en alle andere deelnemers – is te zien in de Stadsgalerij.

Samen oud, samen thuis

Het museum was zo enthousiast over het project, dat het graag nog iets extra’s voor de deelnemers wilde doen. Daarom werd kunstenaar Pris Roos gevraagd om met de vijf winnaars in gesprek te gaan over wie zij zijn en wat ‘samen’ voor hen betekent. Op basis van deze gesprekken maakte Roos portretten van Gerald, Carla, Christina, Yvon en Bep. Deze portretten zijn ook te zien in de tentoonstelling. Ook kun je luisteren naar fragmenten van de gesprekken tussen Pris Roos en de winnaars.

Meer informatie: https://www.stedelijkmuseumschiedam.nl/tentoonstelling/samen-oud-samen-thuis/

Tekst: Stedelijk Museum Schiedam
Foto's: geheel boven Yvon Suttorp, foto 2 Christina Franken (bron foto's Stedelijk Museum Schiedam)

06-11-2022