Gemeente biedt terrassen: elektrisch verwarmde kussens

Een zoet ‘Welkom Terug’ voor Schiedamse horecaondernemers en winkeliers

Een zoet ‘Welkom Terug’ voor Schiedamse horecaondernemers en winkeliers

SCHIEDAM - "Vanaf vandaag mogen winkeliers en horecaondernemers met terras – onder voorwaarden – weer een beetje meer open", schrijft de gemeente. Ondernemersplatform SHOP, Stichting Centrummanagement Schiedam en de gemeente Schiedam brachten de ondernemers een ‘Welkom Terug’. 

Wethouder Marcel Houtkamp: “Gelukkig komen er voorzichtig weer iets meer mogelijkheden, het water staat veel ondernemers inmiddels aan de lippen. Wij denken graag mee binnen de mogelijkheden die we hebben. De gemeente Schiedam biedt horecaondernemers met een terras daarom dekens en verwarmde zitkussens aan. Op deze manier kunnen zij ook gasten ontvangen bij lagere temperaturen.” 

"De elektrisch verwarmde kussens zijn een duurzame oplossing, omdat ze geen warmte verliezen aan de buitenlucht. De kussens besparen daarnaast ook CO2-uitstoot en zijn een milieuvriendelijkere oplossing dan bijvoorbeeld terrasverwarmers op gas. Horecaondernemers met een terras ontvangen binnenkort een brief waarin zij lezen hoe zij zich hiervoor aan kunnen melden", zo licht de gemeente toe.

Griekse en Nederlandse bakkers in Schiedam hebben de afgelopen dagen honderden koeken gebakken voor de bijna 275 ondernemers die vandaag "hun deuren weer een beetje meer mogen openen".  Wethouder Marcel Houtkamp, de voorzitter van ondernemersplatform SHOP Phons Ockerse, de centrummanager van Schiedam Centrum Kitty Buitendijk, verschillende ambtenaren en de voorzitters van de verschillende winkeliersverenigingen brachten het zoete Welkom Terug vandaag bij de ondernemers.

Phons Ockerse: “Wij zijn blij dat de stad weer een beetje open gaat. Met dit presentje bedanken wij de ondernemers voor hun inzet en wensen wij ze succes met de heropening. We hopen dat er spoedig meer versoepelingen mogelijk zijn."

Als ondernemer (winkelier of horeca-ondernemer) onverhoopt geen presentje ontvangen? Meld dit dan via info@shopschiedam.nl 

Lees ook: dit zijn de regels vanaf vandaag 28 april
28-4-2021 - Gemeente: deze regels gelden vanaf vandaag voor terrasbezoek en winkelen | artikel (deschiedammeronline.nl)
https://www.deschiedammeronline.nl/artikel/details/gemeente-deze-regels-gelden-vanaf-vandaag-voor-terrasbezoek-en-winkelen

Foto boven: De medewerkers van team Binnenstad van de gemeente, samen met centrummanager Kitty Buitendijk en Phons Ockerse, voorzitter van SHOP
Foto onder: de elektrisch verwarmde kussens
Foto's: bron gemeente Schiedam, foto's door Jan van der Ploeg

welkom_terug-052037_2048

 

 

 

 

 

 

28-04-2021