Gemeente: deze regels gelden vanaf vandaag voor terrasbezoek en winkelen

Gemeente: deze regels gelden vanaf vandaag voor terrasbezoek en winkelen

SCHIEDAM - De gemeente heeft de regels kort en bondig op een rij gezet voor wat er vanaf vandaag weer mogelijk is met betrekking tot terrassen en tot winkelen.

"De regels per 28 april

Horecaondernemers sloten op 15 oktober 2020 voor de tweede keer hun deuren. Om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, mochten zij hun producten alleen bezorgen en laten afhalen. Twee maanden later ging Nederland in lockdown en konden winkeliers alleen klanten ontvangen binnen tijdslots.

Horecagelegenheden mogen vanaf vandaag hun terrassen weer openen tussen 12.00 en 18.00 uur. Aan een terrastafel mag één huishouden zitten en als het gaat om verschillende huishoudens, dan geldt: maximaal 2 personen per tafel op anderhalve meter van elkaar. Er geldt een gezondheidscheck en vaste zitplaatsen zijn verplicht.

Klanten hoeven vanaf vandaag niet meer van tevoren een afspraak te maken om een winkel te bezoeken. Er geldt wel een maximum aantal klanten per winkel."

Hier lees je ons artikel over het zoete 'Welkom terug' vandaag voor die horecaondernemers en winkeliers die weer iets meer kunnen gaan doen door de versoepelde coronaregels:
https://www.deschiedammeronline.nl/artikel/details/welkom-terug-voor-schiedamse-horecaondernemers-en-winkeliers

Foto: Wethouder Marcel Houtkamp op bezoek bij restaurant Da Enzo aan de Malmö
Foto: bron gemeente Schiedam, foto door Jan van der Ploeg

28-04-2021