'Ik sta achter de oproep om onderwijzend personeel nu voorrang in de vaccinatie te geven'

'We hadden met VO-scholen beter ná de zomervakantie weer open kunnen gaan'

'We hadden met VO-scholen beter ná de zomervakantie weer open kunnen gaan'

SCHIEDAM/VLAARDINGEN - De scholen voor voortgezet onderwijs mogen weer volledig open op 31 mei aanstaande. De openbare VO-scholen in Schiedam en Vlaardingen doen dat een week later. Als het aan directeur-bestuurder Wim Kokx had gelegen, was dat pas na de zomervakantie gebeurd.

Dat zei Wim Kokx, directeur-bestuurder van de Openbare Scholengroep Vlaardingen Schiedam, tegen Jan Willem de Boer van JW TV Schiedam.

"We gaan op 7 juni weer echt helemaal open. Eerlijk gezegd had ik het een betere keus gevonden om bij de start van het nieuwe schooljaar weer helemaal open te gaan. Zoals het nu gaat op school, doen we het nu al weer een tijdje en dat gaat behoorlijk goed, moet ik zeggen, we hadden het best zo kunnen afmaken tot de zomervakantie."

Hoe zit het met ouders die angstig zijn om hun kinderen op 7 juni weer naar school te sturen? "We hebben te maken met leerplicht", zo geeft Kokx aan.

En hoe zit het met leraren die angstig zijn?, vraagt Jan Willem de Boer. "Ga dan in overleg met de schoolleiding; dan kan er gekeken worden wat we eraan kunnen doen."

Er is nu een oproep vanuit het onderwijzend personeel om leraren voorrang te geven in de vaccinatie. Eerst waren er andere beroepsgroepen zoals bijvoorbeeld agenten en boa's en artsen en ander zorgpersoneel waarvoor voorrang in de vaccinatie op zijn plaats was. Nu is het inmiddels wel zover dat het onderwijzend personeel voorrang gegeven zou moeten worden bij vaccinatie, vindt Kokx, die aangeeft achter de oproep daartoe te staan. 

Het gehele interview kun je zien door op de afbeelding hierboven te klikken. 

Lees ook:
24-5-2021 - 'Ik heb grote twijfels of leerlingen 2 keer per week zelftest doen' | artikel (deschiedammeronline.nl)
https://www.deschiedammeronline.nl/artikel/details/ik-heb-grote-twijfels-of-leerlingen-2-keer-per-week-zelftest-doen

 

27-05-2021