Wandelgroepen verkennen Schiedam en de Gorzen

Wandelgroepen verkennen Schiedam en de Gorzen

SCHIEDAM - Dat de anderhalve-meter-regel gisteren was opgeheven, maakt het wandelen in groepen gemakkelijker. Gisteren kwamen wij de bekende wandelgidsen van de Historische Vereniging Schiedam (HVS), Cok Boes (foto boven) en Reinard Maarleveld (foto's onder), op de Nieuwe Haven met groepen tegen.

door Jan Schrijver (foto's door Louise Melchers)

wandelreinard

Er waren in totaal drie groepen die meer wilden weten van Schiedam in het algemeen en de Gorzen in het bijzonder. Ditmaal ging het echter niet om wandelingen voor de Historische Vereniging Schiedam, maar om wandelingen voor 'Stadswandeling Schiedam', een initiatief van Peter Westhuis. Meer informatie over de diverse mogelijkheden vind je op zijn website: https://www.stadswandelingschiedam.nl/

"De penningmeester van de HVS zal er wel blij van worden want wij laten de vergoeding hiervoor overmaken naar de HVS. Wij blijven tenslotte vrijwilligers met een tik van Schiedam", zegt Cok Boes.

Voor de wandelingen in de binnenstad staat er bij de HVS dit jaar niets meer in de planning, zo weet Cok Boes.

Wel zijn er aanstaande zaterdag 2 oktober Gusto-wandelingen.

Ook wordt de dorpswandeling in Kethel op 17 oktober nog gedaan. Deze staat onder leiding van Adrie Broeren-Rip en Jan Vlugman. Aanvang 14.00 uur. Vertrekpunt ‘t Oude Raedthuys. Deze wandeling gaat vanaf ‘t Oude Raedthuys (Schiedamseweg 26), langs dorpsboerderijen, negoties en bewoners van de rond 1900 nog zelfstandige gemeente Kethel.

reinard


Hieronder zie je links naar artikelen over nog een ander Schiedams wandel-initiatief:

Wandel in deze video mee door de stad met nieuwe Schiedammers
https://www.deschiedammeronline.nl/stad/details/wandel-in-deze-video-mee-door-de-stad-met-nieuwe-schiedammers

Kennismaking met Schiedam voor nieuwkomers
https://www.deschiedammeronline.nl/cultuur/details/kennismaking-met-schiedam-voor-nieuwkomers
 

26-09-2021