Lezing 'Werf Gusto' en daarna Gusto-wandelingen

Lezing 'Werf Gusto' en daarna Gusto-wandelingen

SCHIEDAM - Op zaterdagmiddag 2 oktober is er twee keer de Gusto-wandeling. Voorafgaand aan de eerste wandeling wordt in het Jenevermuseum het Verhaal van Schiedam gehouden over scheepsbouw en de Werf Gusto. Er is nog plaats voor het bijwonen van het Verhaal en voor deelname aan de tweede wandeling.

Voorafgaand aan de eerste wandeling vertelt Dirk Allewelt het Verhaal van Schiedam in het Nationaal Jenevermuseum Schiedam. Het Verhaal van Schiedam is de maandelijkse lezing van de Historische Vereniging Schiedam (HVS). 

Allewelt is van de Stichting Erfgoed Werf Gusto en zijn onderwerp is de geschiedenis (in vogelvlucht) van de Schiedamse scheepsbouw in het algemeen en van Werf Gusto in het bijzonder.

Aanmelding vooraf voor het Verhaal van Schiedam is verplicht in verband met de coronamaatregelen. Deelnemers moeten bij binnenkomst de corona-QR-code tonen (op de mobiele telefoon via de corona-app of geprint) of een actuele negatieve Covid-test. Bij de ingang van het museum wordt dit gecontroleerd; alleen op deze wijze voldoet het museum aan de landelijke regels. Het Jenevermuseum is gevestigd aan de Lange Haven 74.

Het Verhaal van Schiedam begint om 13.00 uur en duurt ongeveer een half uur. Rond 13.30 start de Gusto Wandeling I vanaf het Jenevermuseum naar het Gusto-monument en het Gusto-terrein. Deze wandeling duurt tot 15.00 uur. Daarna gaat de wandeling via Hoofdstraat en Lange Nieuwstraat terug naar de Hoogstraat. Deelnemers kunnen ook om 15.00 uur afhaken en op eigen gelegenheid naar huis gaan.

Later die middag, om 15.30 uur, verzorgt Dirk Allewelt de Gusto Wandeling II. Let op: deze tweede wandeling vertrekt meteen vanaf het Gusto-monument aan de Buitenhavenweg bij de Koninginnebrug aan de Buitensluis. Deze wandeling duurt ongeveer tot 16.15 uur en eindigt weer bij het monument.

13.00 – 13.30 Verhaal van Schiedam over Schiedamse scheepsbouw in het algemeen en van Werf Gusto in het bijzonder. Jenevermuseum, Lange Haven 74. 
13.30 – 15.00 Gusto-wandeling I (max. 15 personen, deze wandeling is al volgeboekt). 15.30 – 16.15 Gusto-wandeling II (max. 15 personen, vertrek vanaf Gusto-monument).

Aanmelding
Aanmelding vooraf zowel voor de lezing (corona-vereist) als voor de wandeling (maximaal aantal deelnemers) is noodzakelijk. 
Stuur een bericht naar info@erfgoed-werfgusto.nl, liefst met vermelding van telefoonnummer. Geeft bij de aanmelding aan of je kiest voor één van onderstaande opties of beide opties.
- Verhaal van Schiedam.
- Wandeling 2 (vertrek 15.30 vanaf het Gusto-monument).

Kosten
Leden van de Historische Vereniging Schiedam betalen voor de wandeling € 2,- en niet-leden € 5,-. Het Verhaal van Schiedam voorafgaand aan de eerste Gusto-wandeling is gratis toegankelijk.

Foto: de Graanzolder is de zaal van het Jenevermuseum waar de lezing wordt gehouden, de foto is gemaakt bij een eerdere lezing door de HVS over de begraven branders en de rijke roomsen van Schiedam

26-09-2021