Gemeenteraadslid stelt schriftelijke vragen aan college B&W

Waarom zijn 2 verbindingswegen in Groenoord tegelijk dicht?

Waarom zijn 2 verbindingswegen in Groenoord tegelijk dicht?

SCHIEDAM - Maarten Reuderink heeft het college van B&W schriftelijke vragen gesteld over het tegelijkertijd afsluiten van twee verbindingswegen in Schiedam Groenoord. Je kunt de vragen en de inleiding erop hieronder integraal lezen.

"Schriftelijke vragen Planning Groenoord

Geacht college,

Uiteraard gaat de OuderenPartij Schiedam er vanuit dat er enige logica en zelfs lerend vermogen in de door u aangestuurde organisatie zit, maar omdat dat soms voor ons toch enigszins moeilijk is vast te stellen, laten wij ons graag door u geruststellen.

Aan het begin van deze collegeperiode bleek dat men bij de afsluiting van een weg in de polder was vergeten dat daar ook nog mensen wonen, die graag ook weleens naar Schiedam willen. Uiteindelijk moest de wethouder toen min of meer persoonlijk het werk van ambtenaren (laten) doen om tot een acceptabele oplossing te komen.

Jammer genoeg lijkt het erop dat logisch nadenken bij het beheer van de openbare ruimte nog steeds niet diep is ingesleten, maar zoals al eerder vermeld: wij laten ons graag geruststellen.

Zoals u weet, of in ieder geval zou moeten weten, kent de wijk Groenoord twee interne noord-zuidverbindingen, namelijk de Van Beethovenlaan en de Eduard van Beinumlaan. Nou hoeft men geen logistiek wonder te zijn om te weten dat het afsluiten van twee parallelwegen tegelijkertijd niet handig is. Toch is dat nu wel het geval.

Dat leidt nu tot de volgende vragen:

1) Kunt u aangeven waarom u twee parallelverbindingen tegelijkertijd afsluit?

2) Bent u het met ons eens dat dit niet handig is?

3) Bent u het met ons eens dat een driejarig kind ook tot die conclusie kan komen?

4) Wat gaat u doen om dergelijke ontwikkelingen in de toekomst te voorkomen?

Met vriendelijke groet,

Maarten Reuderink"

Lees ook ons artikel van gisteren: Stremming doorgaand autoverkeer Van Beethovenlaan niet duidelijk aangegeven

Lees ook: Harreweg en Woudweg, Reservaat Het Vergeten Land. Bewoners woedend, want overvallen door hermetische afsluiting

Foto boven: bord vanuit de Borodinlaan aanrijdend op de Van Beethovenlaan (foto door Jan Schrijver), foto onder: hek ter afsluiting van de Harreweg, komend vanuit de polder (archieffoto, foto door Louise Melchers)

reservaat1000

15-01-2023