Stremming doorgaand autoverkeer Van Beethovenlaan niet duidelijk aangegeven

Stremming doorgaand autoverkeer Van Beethovenlaan niet duidelijk aangegeven

SCHIEDAM - Ter hoogte van het winkelcentrum De Ketel in Groenoord is - ondanks verschillende gele borden - niet goed aangegeven dat de Van Beethovenlaan is afgesloten.

door Jan Schrijver

Er staat in Schiedam Noord een woud van gele borden om het verkeer te wijzen op afsluitingen en omleidingen. Ga er maar aan staan als verkeersgebruiker. Als je er woont, zal je er na enkele weken wel mee bekend zijn geraakt wat er allemaal is afgesloten (die afsluitingen duren veelal maanden lang). Als je je eens een keer in Schiedam Noord begeeft, is het helemaal een uitdaging om alle gele borden tot je te nemen, terwijl je aan het verkeer deelneemt.

Neem nou de afsluiting in Groenoord van de Van Beethovenlaan. Als je het kruispunt met de Vivaldilaan en de Van Beethovenlaan aanrijdt op de Borodinlaan, zie je kort achterelkaar drie van die gele borden. Je ziet ze hier. Niet één maakt er, meteen duidelijk dat de Van Beethovenlaan voor het autoverkeer is afgesloten. Dat de Van Beethovenlaan is afgesloten, staat op één van de drie hier getoonde borden, maar dat bord is toch duidelijk aan fietsers gericht (foto boven het artikel). En een bord waarmee je aangeeft wat er wél bereikbaar is, maakt niet duidelijk wat er niet bereikbaar is (foto hieronder).

beet1

Van bewoners van de Z-flats, die goed zicht hebben op de situatie, vernamen wij dat het met regelmaat is dat automobilisten de Van Beethovenlaan vanaf het winkelcentrum De Ketel inrijden om er pas aan het eind achter te komen dat je zo Groenoord op geen enkele manier uitkomt. Dat is met name lastig als het om vrachtwagens gaat die zich aan het einde van de Van Beethovenlaan vastrijden - daar vaak ook nog de altijd doodlopende Peter van Anrooylaan inrijden - en die vervolgens met hun truck met oplegger halsbrekende toeren moeten uithalen om er om te keren. 

beet3

14-01-2023