'Aan het eind van de dag showt 83-jarige senior zijn nieuwe outfit'

'Vooral de winterjassen gingen hard vandaag'

'Vooral de winterjassen gingen hard vandaag'

SCHIEDAM - Vandaag konden alle Schiedammers, op de eerste dag van de 'Week van het Geluk', gratis kleding uitzoeken bij Stichting J&S in de Groenelaan. Jan Willem de Boer (JW TV) sprak met vrijwilligster bij J&S, Maud Schlebaum, over de betekenis van deze dag.

Video door Jan Willem de Boer (JW TV Schiedam)

Het was vooral in de eerste uren van de weggeefdag druk. Logisch, want dan heb je de meeste keus uit de winterkleding, zowel vintage als nieuwe kleding, die er buiten op tafels lag en in rekken hing en die binnen in de winkel lag uitgestald. Het is net als vroeger, toen het stormliep als de uitverkoop officieel begon. Eén groot verschil: je hoeft op de weggeefdag niet af te rekenen; alles is gratis!

Ook in de middag liep het tot de geplande eindtijd van vier uur lekker door. "Vooral de winterjassen gingen hard vandaag", zegt Mieke Wigmans van J&S. "Halverwege de dag werd er nog nieuwe voorraad gebracht, maar ook die later gebrachte jassen waren binnen een mum van tijd weg." 

Hoe mooi is het dan als er aan het eind van de middag een 83-jarige senior uit de Gorzen binnenloopt, om zijn nieuwe outfit - schoenen, pantalon, overhemd én cognacbruin colbert - die hij 's ochtends bij J&S 'bijeen had geshopt' tijdens de weggeefdag aan de dames van J&S te showen. Hij kreeg de nodige complimenten van de vrijwilligers. "En ja, hier doe je het toch allemaal voor. Om mensen geluk te bezorgen", zo vertrouwt een van de vrijwilligers ons toe. Bij een dampende kop koffie met een bonbon erbij zit zij, na een dag hard werken, moe maar voldaan uit te puffen. 

Veel van de bezoekers kregen vandaag ook wat lekkers mee voor thuis, zodat de Week van het Geluk voor hen een fijn begin kende.

Eveneens in Groenoord was er activiteit in het kader van de week van het geluk. Ook daar ging JW buurten. Dat zie je in dit artikel:
Start in Groenoord van de 'Week van het Geluk', wat is geluk voor jou?

Lees ook:
De winterse weggeefdag voor alle Schiedammers kan nu beginnen

 

28-09-2023