Excelsior'20 nog 4 wedstrijden aan de bak voor handhaving

Vlag kan nog niet in top bij koploper HBSS

VOETBAL - Uit in het hol van de leeuw tegen de nummer 2 Meeuwenplaat was het gistermiddag koploper HBSS niet gegeven het kampioenschap binnen te halen. De manschappen van Toon Wolters gaven het benodigde ene punt twee minuten voor tijd uit handen: 2-1 winst voor Meeuwenplaat. Ook Excelsior'20 raakte kort voor het einde het zicht op een punt kwijt: 2-1 winst voor DVO'32.

Uit in een nat en druilerig Hoogvliet ging de koploper, wellicht enigszins gebukt onder een vleugje 'titelstress', onderuit bij een getergd Meeuwenplaat dat vocht voor de tweede plaats én voor de derde periode. HBSS kwam na een kleine twintig minuten nog wel op voorsprong door een doelpunt van Siebren Hoekstra en bereikte met deze score ook de rust.

In de tweede helft echter was het, net als vorige week tegen Excelsior’20, de opponent die de klok sloeg. Meeuwenplaat won zijn duels en HBSS gaf niet echt thuis. Reeds binnen één minuut in de tweede helft mocht Niels Versteeg voor Meeuwenplaat aanleggen vanaf elf meter en verschalkte vanaf de kalkstip de immer betrouwbare doelman Steven Lugtmeier. HBSS leek alsnog het ene benodigde punt binnen te halen maar twee minuten voor tijd was het de thuisploeg die de volle drie punten in huis wist te houden. Komende zaterdag aanvang 14.30 uur speelt HBSS in eigen huis tegen VDL. Het benodigde ene punt kan dan worden binnengehaald om de titel in de derde klasse D in de wacht te slepen.

Excelsior'20
In dezelfde klasse verloor Excelsior'20 uit van DVO'32. Na een voordelige ruststand voor de Schiedammers (0-1) dankzij een doelpunt van Dani Ruiz Sarabia in de 22ste minuut, waren het de Vlaardingers die uiteindelijk aan het langste eind trokken via een vroeg doelpunt in de tweede helft (1-1) en een treffer vijf minuten voor tijd uit een door de thuisploeg ingekopte hoekschop: 1-2.  "Tweede helft was niet best. Wordt nog vier wedstrijden aan de bak voor handhaving", zo meldt Excelsior'20.

PPSC - Hermes-DVS 1-1
In de vierde klasse was op Thurlede de derby Hermes-DVS tegen PPSC. De uitploeg kwam op voorsprong door een doelpunt van Arse Calame en ging rusten met een 0-1 voorsprong. PPSC kwam in de tweede helft terug uit een strafschop: 1-1 en daar bleef het qua score bij in deze derby tussen de blauwhemden, "die geel kleurde van de kaarten", zo schrijft Hermes-DVS. "Volgende week Hermes tegen onbetwiste koploper Overmaas."

Verlies SVV
In de vijfde klasse verloor SVV uit tegen Simonshaven met de minimale marge. Simonshaven - SVV: 1-0.