HBSS wint moeizaam van Excelsior'20

VOETBAL - Koploper HBSS heeft op eigen veld na een overtuigende eerste helft (2-0) en een moeizame tweede helft met 2-1 gewonnen van stadsgenoot Excelsior'20.

HBSS had vandaag kampioen kunnen worden van de derde klasse D, als de nummer 2 Meeuwenplaat op bezoek bij SV Deltasport punten had laten liggen. Lang stond het in Vlaardingen 1-1, maar uiteindelijk won de ploeg uit Hoogvliet: 1-2. Het officiële kampioenschap kan door HBSS nu a.s. zaterdag behaald worden in uitgerekend de uitwedstrijd tegen de naaste belager Meeuwenplaat. Het verschil in punten is vijftien met nog vijf wedstrijden te gaan, dus het kan bijna niet meer misgaan voor HBSS. "Als we de titel nu niet gaan pakken, weet ik het niet meer, dan zou ik er meteen mee stoppen", zegt Toon Wolters. Ook het doelsaldo is ruim in het voordeel van de Schiedammers.

HBSS had in de eerste helft het betere van het spel. Tobi Fasanya opende de score en Leroy van Bueren verdubbelde die, waarmee de ruststand 2-0 op het scorebord kwam.

In de tweede helft lukte het Excelsior'20 een schepje erbovenop te doen. Na het benutten van een strafschop door Lorenzo Pierau (1-2) was de gelijkmaker dichterbij dan een vergroting van de marge, en dat was een verdienste van de bezoekende ploeg.

pen1

pen2
Het nemen van de penalty in beeld

"De eerste helft zaten we goed in de wedstrijd, maar van zo'n tweede helft schrik ik dan. Ik weet niet wat er aan de hand was, de zenuwen dat er een prijs te behalen viel wellicht? Ik weet het niet, we kwamen net een stapje te kort in de tweede helft", zei HBSS-trainer Wolters.

De spanning bleef tot aan de laatste seconden. Tekenend is wel deze foto waarin de Excelsior'20 doelman in de slotminuut nog mee naar voren ging bij een vrije trap.