Burgemeester: "Gelukkig werkten de 4 genoemde horecagelegenheden goed mee"

Vier café's waren zaterdag open, maar gingen op verzoek gemeente weer dicht

Vier café's waren zaterdag open, maar gingen op verzoek gemeente weer dicht

SCHIEDAM - Zaterdagmiddag zijn horecagelegenheden De Koemarkt, Café Proosje, De Boemerang en De Herinnering in Schiedam door de gemeente verzocht om hun deuren te sluiten. "De vier cafés waren open en dat is niet toegestaan", zo meldt de gemeente.

"In goed overleg is na constatering van de opening afgesproken dat de (eet)cafe’s binnen een uur hun deuren zouden sluiten. Dat is vervolgens ook gebeurd", zo laat de gemeente weten. 

Burgemeester Lamers: "Wij snappen dat het met de huidige maatregelen tegen corona heel moeilijk is voor ondernemers en dat zij snakken naar heropening. Winkels kunnen inmiddels weer open, maar horeca kan dat nog niet. Het is heel lastig en de situatie wordt steeds nijpender. We hebben begrip voor de problemen van de sector en ludieke acties die zij doen om aandacht voor de problemen te vragen. Maar bij acties die niet overlegd of toegestaan zijn, moeten we ingrijpen. Het onbeperkt openstellen van een horecagelegenheid is niet toelaatbaar en daarom volgen we de lijn zoals we die al sinds het begin van de coronacrisis regionaal hanteren: coachend handhaven. Bij acties gaan we eerst in gesprek, dan volgt een waarschuwing en als de overtreding aanhoudt een boete of een bestuurlijke maatregel. Gelukkig werkten de vier genoemde horecagelegenheden goed mee en zijn hun deuren inmiddels weer gesloten."

Lees ook: Tegen voortzetting lockdown van horecabedrijven en culturele sector
Maandagochtend 17-1 protest in Schiedam tegen lockdown

Foto: De Herinnering was één van de vier geopende café's (archieffoto door Louise Melchers (c) De Schiedammer Online)

16-01-2022